Het Oranjenieuwsgat

Vallen we dadelijk in een gat als het over is? Heel veel langer dan een ruime week kan het niet duren. Dan zijn we er zeker uit. Ik ben hoopvol gestemd maar dat zegt niets, geloof me. Volgende week zondagnacht is het allemaal voorbij. Die gekte in zoveel landen. Dan mogen de vlaggetjes er af, de slingers in de kast, de oranje balonnen doorgeprikt, als dat niet veel eerder figuurlijk is gebeurd.

Mijn blogs gaan vaak over actualiteiten. Deze weken blijf ik echter hangen in oppervlakkigheid die ik ook wel prettig vind. Ik ben een actualiteitenvreter. Bekijk het liefste alle actualteitenprogramma’s die er zijn. Discussies, interviews, documentaires. Doe maar. Maar nu gebeurt dat niet. Ik zie alleen maar een bal over het veld rollen. Soms wordt daar met een tennisracket tegen aangeslagen, soms met een voet tegenaan geschopt of met een hoofd tegenaan gekopt. Ben zelfs teleurgesteld als er maar één wedstrijd op een avond is. Voor mij een aangename verstrooiing, voor anderen een kwelling. Vallen we straks in een oranje gat? Of wordt Oranje ook op de fiets groter dan groot?

We gaan het zien. Maar dan zullen we ook alles weer horen van wat al zo lang aan de gang is. En waar we ook van moeten horen.

ISIS, Oekraïne, Rusland, Irak en Sylvie van der Vaart, oh nee, Meis is de naam.

1 reactie

HansB 5 juli 2014 at 15:45

Vergeet Zwarte Piet niet!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden