Het oranje bijgeloof

Ik heb er maar weinig ontmoet die het niet hebben. Die neiging om te denken dat we invloed hebben op de uitslag van een wedstrijd. En als we goed nadenken zeggen we ook: ‘het is belachelijk, hoe groot maak ik mezelf’. Maar toch.
– ik kijk alleen met dezelfde mensen, dat moet, dan winnen we
– ik draag dezelfde kleren, dan winnen we
– ik draag oranje sokken, dan winnen we
– ik kijk alleen of ik kijk achterstevoren
– ik zing de hele wedstrijd ook als we achter staan

Wat een onzin. Maar goed als we toch denken dat ons handelen of denken invloed kan uitoefenen op iets in de wereld waarom pakken we het dan niet groter aan. Als we allemaal iets anders denken, dan schiet het niet op maar als we allemaal hetzelfde denken? Dat moet dan toch ook iets kunnen doen. Wat dacht je van:

– vrede voor iedereen
– de wereld is een veilige plaats voor iedereen
– alle geloven leven in harmonie en respect
– oranje wint de wereldbeker

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden