Het mysterie van de verdwenen toiletrollen

Op mijn werk worden toiletrollen ontvreemd. Je zal ze maar net nodig hebben…
Hoe vertel je nu medewerkers dat het niet de bedoeling is dat toiletrollen en papieren handdoekjes mee naar huis worden genomen? Gaan we de vermanende vinger zwaaien of maken we er een grap van?

Geachte medewerker, u wordt geacht geen spullen mee naar huis te nemen die bedoeld zijn voor intern gebruik op uw werklocatie. Zoiets?
Zal er dan een medewerker zijn die zegt: ‘Ach gossie, dat wist ik niet, ik dacht dat ik die zestig rollen gewoon mee kon nemen!’

Lijkt me niet.
Hoe neemt iemand in hemelsnaam zestig rollen wc-papier mee? Om je middel geplakt, los van het rolletje zodat je je laat omwinden door meters schurend scheurpapier? Dat collega’s wel merken dat je zwaarder bent maar er niets van durven zeggen?
Zestig rollen in één keer meenemen vind ik niet zo slim. Daarom een tip:

Scheur van elke rol de eerste tien velletjes af. Geen hond die een rol gaat natellen. Of dat nu 1000 vel of 990 velletjes zijn. Na honderd rollen heb jij een nieuwe rol. Ik geef toe het kost wat tijd maar dat spaar je weer uit omdat je niet meer speciaal toiletpapier hoeft te kopen.

Geen dank.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden