Het meisje bukt en hij beukt

Ik hoor op de radio een nummer van vroegah. ‘Tell me why’ van Bronski Beat. Ik hield van die muziek, vind het nog steeds leuk. Net zoals later The Communards met Don’t leave me this way, zo’n heerlijk mee-bler nummer.

Mijn gedachten gaan naar feestjes die we hadden. Het slowen met onhandige, slungelige jongens die niet wisten of heel goed wisten waar ze hun handen moesten laten. Ineens denk ik aan DE danstrend van die tijd. Weet je nog dat het heel stoer was als jongens je maar met 1 arm vasthielden. Die ander deed andere dingen, hing bijvoorbeeld nonchalant langs zijn lichaam, met een sigaret bungelend tussen de gele vingers. Die loshangende arm was het helemaal. Volgens mij deden alleen de jongens dat en dat wij dat gepikt hebben!! Het zag er toch een beetje uit als ‘ een pakketje lucht omarmd door een toevallige passant’. Wij vonden het ook stoer als je met zo’n jongen danste. Dat was dan wel echt een vlotte gozer. Meiden, wat hebben wij met ons laten sollen. Alhoewel, het is peanuts vergeleken bij wat je tegenwoordig ziet op de dansvloer. Het meisje bukt en hij beukt.

 

 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden