Het matcht niet

closet-912694_640Soms als Vriendin en ik samen ergens naar toe gaan, zien we pas beneden hoe we van plan waren dat te gaan doen. Dan heb ik het over kledingkeuze. Vroeger was dat makkelijk. De vrouw legde de kleding van de man klaar, sokken, ondergoed, stropdas, overhemd, broek. De man trok dat ook gewoon aan. Vertrouwde volledig op de keuze van moeder de vrouw en keek niet eens in de spiegel. Tegenwoordig is dat even anders. IJdelheid heeft in ieders leven aan belangstelling gewonnen.

In een huishouden van twee vrouwen kan het volgende gebeuren: Je komt beneden en je blijkt allebei dezelfde kleuren te dragen. Voordat mensen die mij kennen gaan reageren, kleur is in mijn geval: zwart, wit, grijs, blauw, groen, bruin, beige. Nu ik het zo neer tik denk ik, jeetje wat erg saai maar het is niet anders. Hoewel Vriendin kleurrijker is dan ik ben, komt het een enkele keer voor dat we allebei in dezelfde kleurencombinatie verschijnen. Een van ons is dan de klos, die kleedt zich om. We zijn wel een stel maar niet zo’n stel.

Of de één heeft een ander seizoen in gedachte. Terwijl Vriendin nog op slippers en driekwartsbroek rondloopt, heb ik de herfst al in mijn hoofd. Ook een vreemde combinatie. Of de een denkt dat het gaat regenen terwijl de ander het weerbericht van een andere site volgt. Die belooft zon of zo. Of we vloeken bij elkaar. Dat het pijn doet aan de ogen. Of het contrast is te groot of te klein. Of de stijl is totaal verschillend. De ene gaat chique, de ander gaat shabby.
Waar het nu even om gaat, herkennen jullie dit of is het in jullie (hetero relatie) geen punt. Of is dat alleen bij mij zo want eerlijk gezegd, ligt Vriendin er ook niet wakker van. Ben ik gewoon een controlfreak van het ergste soort. En is het maar goed dat ik geen invloed kan uitoefenen op vaststaande feiten zoals lengte en gewicht. Of heb ik en jij die keuze al eerder in de ontmoeting gemaakt?

Aan het eind van dit stukje besef ik zelf hoe overdreven ik kan zijn.
Maar om het nu alleen voor mezelf te houden als leermoment is ook wat kinderachtig.
Dus, ach, kom maar op met je kritiek.

 

2 reacties

anja 19 oktober 2015 at 19:58

Komt hier ook voor, ik mask er geen punt meer van. Tenzij we naar een bruiloft gaan of zo. Maar manlief heeft verder een prima smaak!

Reply
Irene 19 oktober 2015 at 09:12

Het gebeurt zelden dat een van ons zich omkleedt omdat de ander voor een andere stijl kiest. Wel kan ik, de vrouw, met vijf sjaals, vier paar schoenen en twee jasjes naar beneden komen. Mijn man mag dan kiezen, en vervolgens doe ik wat ik als eerder in gedachte had.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden