Het kan niet op

toilet-roll-220415_640Ik ben niet zo van het aanleggen van voorraad maar heel soms koop ik gewoon om een of andere duistere reden, heel veel van iets. Ken je dat? Vijftig toiletrollen, tien kilo hondenbrokjes, vijf rollen plakband, dertig batterijen, extra wasmiddel, navulpotjes zoetjes.

Een heerlijk gevoel. Ik kijk naar al die toiletrollen en denk: ‘ Zo, daar ben ik voorlopig even klaar mee’. En dat is zo. Maar ook ‘voorlopig’ gaat voorbij en elke keer ben ik weer verrast om te merken dat ook een voorraad op kan raken. Het vult zich (nog niet) automatisch aan. Dat gebeurt vaak op momenten dat ik er nog niet aan toe ben. Dat in mijn hoofd de voorraad onbeperkt groot blijft en ineens is het OP.

Op, niets meer. Wat een teleurstelling. Daar komt dan ook nog bij dat het niet alleen de voorraad toiletrollen betreft maar alles is ineens OP. Alsof spullen stiekem hebben afgesproken met elkaar om op die en die dag op te zijn. Zo nemen ze mij te grazen.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden