Het kabinet op stelten

Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven zijn opgestapt. Zij die de verantwoordelijkheid dragen voor een van de meest belangrijke ministeries, hebben bedankt voor de eer, nog voordat zij naar huis gestuurd werden. Justitie valt nu tijdelijk onder minister Blok. Natuurlijk kon Wilders het niet laten op te merken dat iemand die nu verantwoordelijk is voor dakbedekking, natuurlijk de meest aangewezen persoon zou zijn voor deze klus. Wat een minderwaardige opmerking toch weer. Maar Wilders kan alles gebruiken. Ik ben geen VVD’er, eerlijk gezegd weet ik helemaal niet meer wat ik ben. Gisteren heb ik mijn lidmaatschap van de Partij van de Arbeid opgezegd. Maar toch verlaten twee markante politici de arena. En Teeven, wat je ook van hem vindt, stond tenminste wel ergens voor. En Opstelten werd gewoon te oud. Hij boft nog dat ‘ie man is want dan ligt die grens toch altijd nog een paar jaar verder dan voor vrouwen.

Rutte heeft het zwaar. Dat maakt mij niet uit. Rutte is hoofd van een partij die transparantie hoog in het vaandel heeft. En het werkt. Nog nooit is zo transparant geworden hoe veel VVD’er’s er sjoemelen met geld en macht. En ik maak me geen illusies hoor, geen partij zal schoon zijn. Maar wat schieten we nu op met ministers die opstappen? Je bent weer stappen terug, er moet iemand gevonden worden die die klus aankan, die bijgepraat moet worden over alle bonnentjes van de afgelopen jaren. De verantwoordelijkheid ergens voor dragen heeft grenzen vind ik. Iets wat iemand in dezelfde functie twintig jaar geleden goed gekeurd heeft, kan niet op jouw bordje komen te liggen. Of ben ik nu gek? Maar stop nu eens met liegen en draaien en goedpraten wat niet goed te praten is. En ga besturen. Rutte?

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden