Het gezeik in Nederland

De eed moest live gezien worden op televisie. De eed of de belofte van onze ministers zou rechtstreeks uitgezonden worden. Er ging iets fout. De koningin kwam eerder binnen en begon gewoon. Zo happig was ze er toch al niet op dat dit ook uitgezonden moest worden.

Helaas, de NOS was te laat, RTL 4 was op tijd waardoor wij konden zien dat de eed twee keer afgelegd werd. Eén voor het echt en één voor het volk.
Alle journaaluitzendingen, nieuwsrubrieken, actualiteitenprogramma’s hadden het over de tweede eed. Wat een geneuzel. Lekker belangrijk.

Er schijnen veel dingen te zijn die het volk wil. Ze willen een gekozen burgemeester, ze willen dat ze de ministers kunnen zien als ze beloven hun werk waarachtig te doen.
Ik hoef geen gekozen burgemeester. Ik hoef geen eed te zien. Ik wil gewoon een solide kabinet. Is dat het? Geen idee. We krijgen nog wel wat te verwerken, vrees ik.
Maar laten wij, zonodig live, zweren of beloven dat we alleen nog maar zeiken als er wat te zeiken valt.

2 reacties

Hansb 6 november 2012 at 16:20

De NOS was nog met de reclamespotjes bezig. Dát was pas belangrijk. Maar om het goed te maken hebben we het nu niet één keer maar wel tien keer mogen zien.
Hier valt echt nog wel één keer wat te zeiken.
Wat hebben we gezien? Stapje naar voren “ik zweer/ik beloof” stapje naar achteren. En daar zit ik dan vanaf 13:15 uur op te wachten!
We weten in ieder geval wat ze beloofden. ‘Goed je best te doen en geen gesjoemel’! Hebben we weer wat als ze niet doen wat ze beloofd hebben.
Want wij zijn toch “Die Hollanders”!

Reply
Irene 6 november 2012 at 14:09

Helemaal mee eens! Laat zij gewoon hun werk doen en laten wij proberen er vertrouwen in te hebben.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden