Het gemak van een wacht-wacht-wachtwoord

Godsamme. Ik werk vandaag thuis en moet daarom via een technisch ding, inloggen op het werk. Mijn wachtwoord lijkt te zijn verlopen maar die kan ik opnieuw ingeven natuurlijk. No problem. Mis.

Mijn wachtwoord moet aan wat eisen voldoen en je hebt bijna hogere school nodig om al die eisen in één keer te begrijpen. Dan weer een letter te weinig, dan weer geen leesteken of juist een leesteken dat niet mag, dan geen cijfer, dan niet doubleren in letters en tekens. En wie helpt mij nu om morgen mijn wachtwoord nog te herinneren? Want al met al heb ik er zo’n vijf ingegeven en daarvan is er maar één de juiste!

1 reactie

knutselsmurf 10 maart 2014 at 13:57

1 Password ? Ik heb er wel 100.
Denk na.
Waarom zijn die passwords zo moeilijk ? Omdat mensen zo voorspelbaar zijn. Laat ze zelf iets kiezen, en in no-time heb je het geraden. Waarom zet je niet gewoon al je passwords op een USB-stick ? In een file met de naam “vakantie” of whatever ?
Dan moet die hacker uit Nigeria eerst naar Nederland komen, bij jou inbreken, je USB-stick vinden, alles doorzoeken op iets dat op een password lijkt, en dan gauw inloggen voordat jij gemerkt hebt dat je achterdeur een beetje scheef hangt en je voor de zekerheid maar even je passwords veranderd hebt.
Je kan ook té paranoia worden.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden