Het cadeautje van Rutte

Fijn, over ruim anderhalf jaar, krijgen wij, hardwerkende mensen, 1000 euro belastingvoordeel.
Dank u wel mijnheer Rutte, wat gul van u. Ik, als hardwerkend mens, ben u zeer erkentelijk. Ik ga nu al kijken wat ik er mee ga doen zodat ik de economie kan steunen. Ik hoop alleen wel dat ik in 2013 nog een hardwerkend mens ben want dat weet je maar niet in deze hachelijke tijden.
Maar U weet ook niet hoe het in 2013 is, toch? Dat zou u pas echt bijzonder maken.

U bent niet de enige hoor met cadeautjes, ze doen het allemaal, want zo vlak voor de verkiezing is het makkelijk strooien met beloften.

Maar ik baal er van. Vooral dat zinnetje: de hardwerkende mens… je zal net je baan zijn kwijtgeraakt na jaren keihard te hebben gewerkt, omdat er geen plaats meer voor je was. Of omdat je gevallen bent tijdens het werk en je rug hebt gebroken. Of dat je al jaren thuis zit omdat niemand zit te wachten op iemand van vijftig die dan ook nog langer door moet werken. Gadsie Rutte. Ga gewoon doen wat je moet doen. Rechtvaardig en streng, het maakt me niet uit.

Beloof niet iets wat je niet waar kan maken want in kristallen bollen gelooft U toch zelf ook niet?

2 reacties

HansB 23 augustus 2012 at 17:01

Het zal triest zijn als onze lachende premier zelf gelooft wat hij belooft.
Nog treuriger wordt het als hij denkt dat alle hardwerkende mensen, die zijn er, zo dom zijn dat zij geloven wat hij belooft en op hem gaan stemmen. Zal zijn kompaan Stef Blok hem dat ingefluisterd hebben?
Lekker stel om te regeren.

Reply
Sander Miervet 23 augustus 2012 at 12:13

Net als het begrip links is ook het begrip hard werken iets uit een heel ver verleden.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden