Help, mijn man kan niet poepen

Is dat geen aardig idee voor een nieuw programma op RTL4. Het scoort. Alles scoort wat niet kan, niet lukt, niet mag en niet hoort.
Deze week was de eerste uitzending van een nieuwe serie: echt scheiden. De titel is ook zo leuk gevonden.
Help mijn man is klusser, een dubbeltje op zijn kant, mijn kind is moeilijk opvoedbaar en nu dus deze variant.
Nu ben ik niet roomser dan de paus en blijf wel eens hangen bij een uitzending. Waarom kijken we met z’n allen en waarom worden al deze programma’s gemaakt? Komt er ooit een einde aan deze huil-tv, aan het publiek maken van leed? Het geeft nog meer aan hoe leeg ons leven is geworden.

Maar mijn man kan niet poepen heeft wel potentie denk ik. We volgen de man op zijn weg naar toilet en terug naar bed. We zien de krampen, we zien hem kermen. We zien hem grijpen naar de laxeermiddelen waarna het hele gedoetje op gang komt. Een mooi eind. Dat moet.

Ik heb nog heel veel andere ideeën: help mijn man is een moordenaar, help mijn vrouw komt niet klaar, help mijn kind pleegt zelfmoord, help we weten het niet meer.

Zoals de financiële wereld is ontploft zo zal ook deze wereld ontploffen. Leger dan leeg kan toch niet? We hebben alle talentenjachten al gehad, alle ‘hoe worden we rijk’ tv, en als we het uiterste punt hebben bereikt, het toppunt van wat eigenlijk niet kan? Dan gaan we hopelijk terug. Hoe noem je zoiets ook alweer? De basis?

8 reacties

Marijke 13 april 2012 at 15:56

Het lijkt wel of het aanbod van dit soort programma’s steeds groter wordt. En altijd wordt hetzelfde patroon gevolgd. Eén is de boeman (meestal inderdaad de man), de vrouw is heel zielig, de zieligheid wordt nog eens extra aangewakkerd door de presentator, de boeman wil vervolgens slechts met tegenzin meewerken, krijgt een pep-talk en hupla hij is gelijk gemotiveerd. En aan het eind: iedereen blij, wat fijn dat RTL4 weer zo enorm heeft kunnen helpen. Totdat de camera’s weg zijn.
En dan heb ik het niet eens over de leeghoofd programma’s als Shopping Queens of Meisjes in de rimboe e.d. Ik denk dat er toch grote aarzeling moet zijn om de publieke omroep in te krimpen, hoewel zij zich ook regelmatig laten verleiden tot dergelijke programma’s.
Ik geef toe dat ik ook wel eens kijk, maar erger me dood aan deze vorm van amusement (leedvermaak).

Reply
HansB 13 april 2012 at 14:47

Ik doe zelfs geen moeite om te kijken wat al die shit te bieden heeft.
Als ik, ‘ help, we zenden SPOORLOOS uit’, in de gids zie staan kunnen ze mij meetellen voor de kijkcijfers.

Reply
simon korving 13 april 2012 at 10:55

Inderdaad, programma’s om de schijt van te krijgen.

Reply
Nanda 13 april 2012 at 10:55

Haha, leuk geschreven en zó waar. De verloedering van de tv en, gezien de kijkcijfers, van onze maatschappij.

Reply
Wllm Kalb 13 april 2012 at 10:26

JE MAG HEEL VEEL GELD VRAGEN AAN RTL4 VOOR ZULKE IDEEËN.

Reply
De Toornige Tjiftjaf 13 april 2012 at 09:43

Leuk geschreven! Bovendien ook zeer grappig als je weet dat ‘poepen’ in België ook iets anders kan betekenen 😉

Reply
irene 13 april 2012 at 09:09

Mooi stukje, Anja. Helemaal mee eens!

Reply
JeeJ 13 april 2012 at 08:40

goede ideeen!! goed gezegd.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden