Help, dit is een helpdesk!

Een helpdesk is toch bedoeld om iemand te ‘helpen’? Waarom zitten er dan vaak mensen achter de helpdesk die wel kunnen lezen en opdrachten uitvoeren maar niet zelfstandig na kunnen of mogen denken. Nee, dat is niet aardig van mij maar het is ook niet aardig bedoeld.
Neem Ziggo. Gisteren werkt ineens niets meer. Geen televisie, radio, internet, telefoon. Dat is lastig maar kan gebeuren. Dan bel je de helpdesk. Ik ben niet op mijn achterhoofd gevallen dus van te voren heb ik al heel veel getest en geprobeerd. De jongen die mij ‘helpt’ is daarin niet geïnteresseerd. ‘Nee, mevrouw, we gaan het lijstje toch door, dat is de procedure’. Begrijp ik heus wel.

Maar als ik direct aan het begin al zeg dat mijn televisiescherm blijft hangen op ‘installatiefout’ en dat ik vanaf dat scherm niet meer achter- of vooruit kan, dan hoort hij dat niet eens en geeft hij mij opdrachten om dat wel te doen. ‘Ga naar instellingen’, beveelt hij. ‘Dat gaat niet’, zeg ik.

Hij luistert er niet naar omdat mijn opmerking niet op het lijstje staat. Hij kan mij niet helpen en gek hèh, dat had ik ook al verwacht. De monteur komt over twee dagen. Als ik dan uitleg dat dat wel heel lang duurt omdat ik ook thuis werk, stelt hij voor om de wifi van de buren te gebruiken.

Een helpdesk moet helpen maar nu is het niet meer dan een zoethoudertje. Bij mij helpt dat niet.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden