Haren, de schuld van Social Media???? Gelul.

Een foutje op Facebook. Een uitnodiging voor een verjaardagspartijtje waarvan iedereen denkt uitgenodigd te zijn. Kan. Kan?

Wat een waanzin. Ik denk nooit, goh, ik mag blijkbaar ook komen. Laten we gaan met z’n allen. Feestje bouwen.
Het is de schuld van Social Media zeggen ze: een oproep om een feestje te bouwen, een vechtpartij te organiseren, een megastunt uit te voeren, meisjes lastig te vallen. Is het de schuld van Social Media?
Het is een middel dat wordt ingezet. We kunnen nu heel snel mensen bereiken, overtuigen, overhalen om ergens aan mee te doen. Een middel. Meer niet.

Het zijn vooral de imbeciele gedragingen, het apengedrag en de zielige vertoning van jongeren om de aandacht op zichzelf te vestigen. Tjonge, wat zijn we leuk, wat durven we veel, wat zijn we geinig bezig met z’n allen.
Onder het genot van drugs, pillen en drank maken we de wereld kapot van onschuldige gezinnen. Knap gedaan. Dan heb je wat bereikt in je leven. Daar kan je trots op zijn.

Ik had nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen maar hier is het: schaam je. Schaam je voor dit nutteloze gedrag, je nutteloze leven in een land waar je je nutteloos mag voelen. Waar je je verveling mag uiten op een manier waar dit land recht op heeft? Waar is de trots gebleven op je zelf, op je vrienden, op het land waar je vandaan komt?

Ik begrijp er geen hout van. Ga eens iets doen, ga je nuttig maken. Je hoeft van mij niet mee te lopen met de grote gezapige gemiddelde Nederlander maar gebruik je creativiteit om op andere manieren de wereld wakker te schudden. Maak iets moois, schrijf iets moois of heel lelijks, bouw. Bouw aan je eigen wereld zodat je later je eigen kinderen kan leren zin te zien in dit leven. In je eigen leven. Gebruik je kansen, zie je kansen, creeer je kansen. Kom met je luie verwende reet uit je bed en ga iets doen. Kijk rond en vind het eens een keer niet normaal wat je allemaal hebt, waar je allemaal recht op hebt.

En praat eens met je ouders. Vraag waarom ze jou niet hebben geleerd om anders in dit leven te staan.

4 reacties

Hansb 23 september 2012 at 20:18

Goed geschreven. Ik ben het helemaal met je eens. Jammer dat de doelgroep het niet leest. Vooral de laatste twee zinnen. Daar mankeert het veelal aan. Opvoeden. De gezichten (tronies) die duidelijk op de tv te zien waren komen toch thuis? Je herkent ze? Hoe voel je je dan als ouder? Te laat!

Reply
Irene 23 september 2012 at 15:06

Helemaal mee eens. Niet de schuld van de social media maar van die jongelui. Echter.
Ik ben ervan overtuigd dat als er op de radio en de televisie vooraf niet zo overdreven veel aandacht aan mogelijke problemen was besteed, de politie in Haren het een stuk rustiger had gehad.

Reply
Irene 23 september 2012 at 15:03

Helemaal mee eens. Het is niet de schuld van de moderne media, wel van die jongelui. Maar.
Er werd vooraf zoveel aandacht besteed aan mogelijke problemen (radio, televisie)dat het een soort hetze is geworden. Ik ben ervan overtuigd dat als de journalisten dit bericht niet zo overdreven belicht hadden, de politie in Haren het een stuk rustiger had gehad.

Reply
knutselsmurf 23 september 2012 at 13:06

De social-media hebben er voor gezorgd dat mensen spontaan ergens gingen feesten. FC Groningen supporters hebben vervolgens het feest beeindigd. Je moet oppassen dat je niet allerlei goede dingen gaat verbieden, omdat er zelf-gecreeerde monsters op straat lopen.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden