Grote broer

Ons slot is kapot.

Op internet gezocht naar slotenmakers en ik zie een professionele site. 25 uurs service, meerdere monteurs die in prachtige bussen door Nederland rijden. De man die ik bel komt wel even kijken zegt ‘ie.

Een uur later rijdt een stinkend brommertje voor. De man trekt onhandig de helm van zijn hoofd en staart naar het slot. Dat het lastig was, hadden wij ook al bedacht. Hij neemt het slot mee en zal later bellen. Dat doet hij ook. Het slot moet besteld worden, hij moet allerlei leveranciers af, voorrijkosten 70  euro, wachttijd een week. “Zet voorlopig maar iets voor de deur”, suggereert hij.

Mijn broer denkt er anders over. Mijn broer, 2 meter lang en 1 meter breed besluit om de winkel een bezoek te brengen. Dat is lastig. Er is geen winkel. Na een uur vindt hij het woonhuis met een heel klein bordje waarop staat: slotenmaker. De man doet nietsvermoedend open en op de vraag of hij die morgen in de L van Vuurdestraat is geweest stamelt hij: ja.
Broer: “Ben je wel lekker om die meiden zo achter te laten. Slot mee te nemen en niet meer terug te komen. Vraag je 70 euro voorrijkosten voor dat ding? Een brommer? Ben jij slotenmaker? ”

Om kort te zijn, Broer maakt korte metten met de man en adviseert mij om hem mee te delen geen gebruik meer te willen maken van zijn ‘winkel’.  Ik twijfel, hij heeft wel tijd gestoken in dit geval… Toch mail ik het hem met de vraag wat ik hem verschuldigd ben voor het langskomen en dergelijke. Een uur later krijg ik een antwoord.

“Nee hoor, u bent mij niets verschuldigd. Veel succes met het slot’.

Twee lessen:
1. Ga nooit af op een goed uitziende website.
2. Neem een grote broer.

1 reactie

thea 9 augustus 2010 at 10:30

……. of een grote zwager.

Thea

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden