Groen sapje?

Peiling: GroenLinks-kiezer gaat voor Sap

En daar ben ik toch wel blij mee.
Tofik Dibi is dapper, want het vraagt nog wel wat om je zelf kandidaat te stellen in deze heksenketel. Ik weet niet zo goed wat ik vind van hem. Een eigengereid mens, iemand die voor zijn mening uitkomt, een idealist, een believer. Maar dit vond ik geen beste stap. Want stel dat Sap het gaat redden wat gebeurt er dan met Tofik? Mag hij gewoon mee blijven doen….

Nu wordt er nog vriendelijk om gegaan met de ‘dappere daad’ maar het is een kleine stap naar ‘messteek in de rug’.

Ik heb deze week veel Tofik gezien op televisie. Wat je ook van hem kan zeggen, hij gelooft in ieder geval echt in zijn eigen woorden. Biedt onmiddellijk zijn excuses aan als hij iemand onterecht schoffeert. Hij gelooft echt dat hij ‘het redden kan’. De wereld? Of Groen Links? Ik geloof hem als hij zegt dat het niet om Tofik Dibi gaat. Helaas zullen weinig mensen dat geloven omdat weinig mensen in staat zijn iets boven zichzelf te stellen. Dus respect, ja. Mijn stem? Nee.

2 reacties

joosttiboschsr 19 mei 2012 at 15:13

Heb me zo verbaasd over de voorzit(s)ter Heleen Weening. Zij laat haar leden kiezen per referendum tussen een geschikte en ongeschikte kandidaat, omdat leden dat zo graag willen(?). Weet ze wel wat ze de ongeschikte Tofik(dat weet ze!), maar met name ook de geschikte Jolanda Sap aandoet? Met haar strakke “dilemma”-snoetje weet ik dan,zonder daartoe gekwalificeerd te zijn, dat ze ongeschikt is als voorzit(s)ter!

Reply
his 19 mei 2012 at 09:09

Dat er ruzie ontstaat in een clubje mallotige wereldvreemden is niet verwonderlijk.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden