Groen links krijgt kleur

250px-KlaverEn dat werd wel tijd ook. Na het vertrek van Femke Halsema en het enorme verlies later, was de partij alleen nog maar aan het watertrappelen terwijl we hem al lang gezien hadden. Leuke vent, jong, slim, energiek, goede uitstraling. En nu mag hij het gaan doen. Jesse Klaver. De nieuwe leider van Groen Links en ik merk dat ik sinds heel lange tijd weer enthousiast ben. Over politiek en de mogelijke toekomst.

Ik kan me voorstellen dat Pechtold, en Samsom helemaal, slecht slapen deze dagen want er is wel even iemand bijgekomen om rekening mee te houden. En Samsom moet toch ook wel weten dat het echt tijd is voor nieuwe politiek. Voor een nieuwe economie, voor een nieuwe verdeling van geld en goederen, voor een maatschappij die weer uit mensen bestaat in plaats van uit geldwolven.

Ik hoop dat Jesse de goede timing waar gaat maken. Tot de volgende verkiezing geen fouten maakt die zijn integriteit te grabbel gooit. Er is maar weinig voor nodig. Zelfs in het onbenullige landje dat wij zijn.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden