Grensrechter dood geknuppeld

Dood geknuppeld door een paar idiote jongeren, die vuisten en voeten gebruiken als verwoestende hamers om iemand kapot te maken. Het is ze gelukt. Hij is dood.

Grensrechter was hij, en vader van een jongen uit het voetbalteam waarbij hij scheidsrechterde. Wat een dramatische afloop en wat een onvoorstelbaar leed. Hoe bestaat het. Een psycholoog legt uit dat men de behoefte heeft zijn ‘stam’ te verdedigen. Als men zich tekort gedaan voelt, dan wil men zijn recht halen.

Godverdomme. Vloeken in een blog is niet netjes maar doden na een voetbalwedstrijd is crimineel en beestachtig. Ik denk aan zijn vrouw die hem gedag heeft gezegd. Aan zijn zoon die het misschien allemaal gezien heeft. Aan iedereen die een man verliest die er met het grootste gemak nog gewoon had kunnen zijn. Met Sinterklaas. Met kerst. Met zijn familie.

4 reacties

Hansb 4 december 2012 at 11:46

Zolang er psychologen zijn die het zo uitleggen ‘verduidelijken?’ zal het blijven gebeuren.
De jongens stonden al bekend als relschoppers. Zulke mogen als opvoedkundige maatregel naar een sportschool daar leren ze dicipline met karate!! Ja,ja.
Thuis weten ze niet wat het woord dicipline en fatsoen betekend.

Reply
Eric 4 december 2012 at 11:40

We zijn met z’n allen bezig om dit soort gedrag maar te accepteren. Je maakt mij niet wijs dat deze jongens voor het eerst zo’n uitbarsting van (sportief) gedrag laten zien! Waarschijnlijk al veel eerder opgevallen bij mede team genoten of zelfs de leiding van deze club. Maar het wordt geaccepteerd en onder de noemer fanatieke sporters goed gekeurd! Want ja, als je niet fanatiek bent bereik je ook niets natuurlijk in de sport! Mafketels zijn het en niet alleen bij het voetbal maar ook om je heen zie dit gedrag. Doe eens lekker normaal allemaal en bedenk altijd dat het maar een spel is waar jij maar ook de tegenstanders plezier aan moeten beleven. Indien je dit gedrag waarneemt als club moet je direct ingrijpen als bestuur en de persoon in kwestie laten weten dat hij niet langer welkom is bij jullie club. Opzouten !!!

Reply
Marijke 4 december 2012 at 08:44

Er zijn geen woorden voor, behalve inderdaad een grote vloek uit onmacht. Als ik dan hoor dat het waarschijnlijk niet de bedoeling was om hem echt dood te schoppen … en dan vallen ze hoogst waarschijnlijk nog onder jeugdstrafrecht. Wat inhoudt dat ze over een paar maandjes weer vrolijk rondlopen om de volgende vrijwilliger, hulpverlener enz. aan te pakken. Wat mij betreft gaan ze jarenlang naar een opvoedingsgesticht en besteden ze deze tijd aan hulpverlening, of beter nog, laat ze verplicht werken in de groenvoorziening o.i.d. Dan komen ze tenminste niet zoveel mensen tegen die ze even een lesje willen leren.

Reply
stefanvanaken 4 december 2012 at 07:50

Of.. als trouwe vrijwilliger misschien morgen wel nog Sinterklaas had kunnen spelen bij de voetbalclub.

In en in triest dit.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden