Goedenavond dames en heren

Omroep Max zendt deze serie uit elke maandagavond rond tienen. Al van te voren bedacht ik niet te gaan kijken. Ik had weliswaar genoten van ‘Moeder, ik wil bij de revue’, maar om weer een serie te volgen (van Max), kom op zeg. Hoe oud denk je dat ik ben?

Toch ben ik nu al een paar keer blijven hangen en na gisteravond kan ik niet anders dan concluderen dat het mooi is. Prachtig acteerwerk, ontroerend hoe Loes Luca de stugge boerin/artiest neerzet. Anne Wil Blankers als de moeder die je eigenlijk ook had willen hebben. Ook jonge acteurs en actrices die ik niet ken maar die gewoon goed zijn. Een verhaal over de begintijd van televisie en de omroepsters die toen nog een belangrijke rol hadden. Oude muziek en oude regels over hoe het hoort te gaan in het leven. En dat het dan natuurlijk niet zo gaat. Dat maakt het leven zo leuk en boeiend.

 

2 reacties

Ger Hinrichs 14 april 2015 at 14:28

Waarschijnlijk is het verslag over “Goedenavond dames en heren” geschreven door een piepjonge recensent. In de laatste aflevering wordt de naam Fanny Blankers-Koen genoemd als tijdsbeeld. Maar ik kan u verzekeren dat deze hardloopsters uit de veertig- en vijftiger jaren geen familie is van de buurvrouw in deze serie. Deze dame is de actrice Anne Wil Blankers, zonder Koen.

Reply
@nj@ 14 april 2015 at 18:23

Ger: helemaal gelijk. Dom en niet jong!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden