Goede Vrijdag

Het is vandaag Goede Vrijdag. Mijn laatste vrije Goede Vrijdag. Jammer maar het is niet anders, ambtenaren leveren een dag in.
Hoe ga ik deze vrije dag optimaal benutten?. Zodat ik voor altijd de geneugten van een Goede Vrije Vrijdag in mijn achterhoofd heb. Wat ga ik doen? Ga ik wel iets doen? Ik kan ook gewoon vrij zitten zijn. Daar heb ik nooit zo’n moeite mee.
Ik kijk naar buiten en de zon schijnt. Ik weet dat het er mooier uit ziet dan dat het is, de wind is koud voor een Goede Vrijdag. Maar ik kan de zon zien en de wind niet voelen dus me voorstellen dat het zo’n fantastische lentedag is en dat wij, ambtenaren, het voorrecht hebben om daar iets mee te doen. Er in zitten, er in fietsen, er in liggen.

Het fijne van deze dagen, ik twitterde het al, dat ze voor mij geen lading hebben. Goede Vrijdag en Pasen hebben van nature niet de last van Kerst. Ook door het seizoen. De lente is er bijna, de zomer komt er aan, er is licht in de duisternis. En die dagen hebben wij vrij. We zeggen niet voor niets Vrolijk Pasen (ik weet van ‘zalig’). Het is vrolijk, het is geel, het is jong en dartel, het is bloemig, het is geurig, het is chocolade langs je kin. En het is nu pas vrijdag. Ik ga er de hele dag van genieten. Dit wordt een goede dag.

1 reactie

joosttiboschsr 6 april 2012 at 12:11

Op deze toch wat gure zonovergoten lentedag kan ik ook genieten van dat oude historische verhaal van de man die iedereen belangrijk vond en dat liet merken, daarom ook als te lastig uit de weg geruimd werd en ondanks die afgang met zijn manier van leven aanstekelijk blijft werken op mensen, het liefst ook in een zonovergoten mensvriendelijke wereld. Mijn Goede Vrijdag is -ondanks alle moeilijke verleden- ook zo zonder belastende lading een inderdaad bijzonder goede dag! (Heb 10x nagedacht vóór deze reactie, en dacht toen “waarom niet?”. Dit niet als verontschuldiging, maar om te laten merken dat ik er beslist niemand mee wil/kan belasten!)

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden