Goede vrijdag niet zo goed meer

Vroegah, een jaar of twee geleden, was Goede Vrijdag een vrije dag. Voor ambtenaren dan. Dat is voorbij net als zoveel zogenaamde voordelen die ambtenaren zouden hebben ten opzichte van de gewone burgerij. Ik vind het goed maar wel jammer. Want laten we eerlijk zijn een dagje vrij zo voor het weekend, gaat er altijd wel in.

Ik heb niet zoveel met Goede Vrijdag of met Pasen. Wel met Vrolijk Pasen. Ik vind het gewoon vrolijke dagen. Alles begint weer te leven, de natuur wordt wakker, de zon, het is lichter om ons heen en er is veel chocolade. Dat vier ik graag. Ook als ik moet/mag werken.

8 reacties

Mandy 18 april 2014 at 18:33

een filte?
zie ik mnog net bij het scheiden van de machten
zit hier iemand prachtig te reageren met een vergiet op dur kop zal jij er wel eens even je filter over laten schijnen
Te laat jongeman, jouw filter is al een gepasseerd station.

Reply
Mandy 18 april 2014 at 18:31

o nou begrijp ik het,
de laatste moet altijd even uitloggen
ik weet nog dat wij vroieger schaakten om wie het licht uit moest doe
meestal redde je dat niet, dan was het altijd al weer licht voor je er erg in had
en dan al die remises, om gek van te worden
ik doe er niet meer aan

Reply
knutselsmurf 18 april 2014 at 12:45

Het lijkt er op dat er zich een zogenaamde meervoudige internetpersoonlijkheid aan het uitleven is in je reactieruimte. WordPress heeft een handig filter voor dit fenomeen.

Reply
Mandy 18 april 2014 at 12:04

Hartstikke gezellige cursussen dat NLP ik heb er sjaal leren kennen en sjaal is mijn lust en mijn leven , altijd lekker warme en als het op kriebelen aan is de mijne echt het beste ooit, de hemel op de sjalenaarde

Reply
Mevrouw de Wit 18 april 2014 at 12:02

Het gaat hier echt twee kanten op een cursus NPS zou hier wel op zijn plaats zijn . Even de emoties weer ordenen en in de goed vakjes zetten. Anders komt r alleen maar oorlog van en die hebben we al genoeg,

http;//neurolinguistischprogrammerenvoordummies. nl

Reply
frits 18 april 2014 at 11:58

Nou eenvoudje, zal ik even een spiegel voor je halen . Jij kan er lekker ook wat van. Zit hier even mevrouw de psychologe te spelen met de oude Cot, die alleeën maar goede bedoelingen heeft, Zet zich altijd in om weer een leuk blog neer te zetten terwijl het toch schamele tijden zijn nu , zo zonder al te veel humor. Laat Cor nu maar even met de riemen roeien die hij heeft en jij mot je maar gewwon even lekker een potje gaan zitten schamen.

Reply
eenvoud 18 april 2014 at 11:54

Je ziet me gewoon in de luren te leggen Cor, ik weet niet of ik hier verder nog wel wil komen, Het is helemaal geen bijzonder blog vandaag , helemaal niet lollig of zo, Cor. Hier hoort goddomme iets te staan om te lachen en als jij er dan zo’n enkeling vastgepind nummertje neeret om lijken te zien vallen, dan valt me dat vies van je tegen Cor, Weet Beppie eigenlijk wel wat je bvandaag voor narigheid uithaalt hierzo met de mensen. Valt me tegen, Cor. Ik kijk het nog een dagje met je aan maar het moet niet veel gekker worden anders ben ik weg.

Reply
eenvoud 18 april 2014 at 11:42

Ik heb vroeger wel eens goed geld verdiend aan goede vrijdag. Alles was gewoon nog lekker gestructureerd, geen gedoe met koopzondagen maar gewoon alles volgens plan,. Het plan van goede vrijdag was als volgt. ’s Morgens eerst alle staties lopen , bij elke staties , stoppen , kijken, bidden en weer door. Gestoord werd ik ervan dus piepte ik hem er altijd tussenuit maar in die tijd dat ik eigenlijk in de kerk moest staan kon ik nergens anders heen, ik kon niet naar huis want van thuis moest ik in de kerk zijn.
Nu was er nog een bijzonderheid. Iedereen moest gewoon werken maar alleen de banken waren dicht. Vraag me niet waarom maar het was zo, vraag maar na. Ik zorgde dan op Goede Vrijdag dat ik al mijn spaargeld opnam en dan ging ik naast zo’n bank zitten. Mensen genoeg die nu net weer vergeten waren dat het geen gewonen doordeweekse dag was maar een bijzonder et voilà, daar zat ik dan, De goedheid in eigen persoon waar ze geld uit konden trekken met een hele vette jaren. Het waren maar een paar uurtjes, maar elk jaar kwam er weer een kwart zakgeld bij. Het is evengoed wel jammer dat zulk soort klein gescharrel niet meer bestaat. Gee smokkelaars , geen keutelige kruimeldieven, geen cachet, het cachet gaat zo verloren, dat vind ik nog wel het lastigste aan deze snelle tijd.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden