Gezond Verstand Senior

Gisteren wilde ik mijn blog schrijven over iets dat met common sense te maken heeft. (Vreemd toch dat Engelse begrippen mij direct zeggen waar we het over hebben). Ik hoorde een klein deel van een interview met ? over ? op radio ?. Lastig terugvinden dan met al die vraagtekens dus ik heb mijn zoektocht gestaakt. Maar het ging over het idiote belang dat we toekennen aan allerlei modellen die gebruikt worden om bijvoorbeeld werkdoelen te concretiseren…. oef, wat een zin. Wel eens gehoord van SMART? Specifiek zijn, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. De wetenschapper die aan het woord is zegt dat we volkomen doorslaan in het ons blindstaren op dat soort modellen. ‘Gebruik je verstand’.

Ik denk heel vaak als ik weer eens om mijn oren wordt geslagen met modellen of structuren: klinkt goed maar als je je verstand gebruikt, kom je tot dezelfde conclusies. Nu begrijp ik dat ‘gezond verstand’ zich niet laat vastleggen in grafieken of cijfertjes. Ik heb nog nooit een vacature gezien waarin ze iemand vragen met gezond verstand. Want hoeveel gezond verstand is nodig voor een bepaalde functie? Maar denk eens aan al die functies en moderne banen die op de tocht komen te staan als we alleen nog maar vragen om gezond verstand?
Oké, dan wel Gezond Verstand junior, Gezond Verstand Medior en Gezond Verstand Senior.

Volgens mij heel erg inwisselbaar en goed bruikbaar in onze flexibele werkcultuur.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden