Geschorst voor het leven

Grote woorden, grote daden. De berichten over Lance Armstrong houden maar niet op.
Elke dag erger en vernietigend. Wat zijn we zelf ineens correct in deze fase! Iedereen lijkt gekwetst en ontdaan door Lance, the man. Ja, vast.

Een wetenschapper vertelde dat de dopingpraktijken nog steeds plaatsvinden. ‘Zolang mensen geen wielrenners willen zien die 25 km per uur rijden, zal dit doorgaan.’

Er zijn twee mogelijkheden, of iedereen clean of iedereen aan de drugs.
Uiteindelijk zit dan iedereen weer op hetzelfde nulpunt.

Of organiseer twee tours de France, een voor sporters en een voor waaghalzen.

Hoe zal het met Armstrong zijn, nu? Waar is hij, bij wie, kan hij de straat nog op? Hoe is met zijn kinderen en vrouw? Sheryl Crow is op tijd opgestapt.

Als Lance zijn wielerpakje uittrekt blijft er een man over die, om welke reden ook, deze vergaande keuzes heeft gemaakt. Dat boeit me wel, waarom?
We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Lance heeft bij hoog en laag volgehouden dat hij nooit doping heeft gebruikt. Wat moet je door het stof om alsnog toe te geven.

Armstrong moet vooral met zichzelf kunnen leven en daar maakt iedereen zijn of haar eigen keuzes in. Hopelijk is hij niet geschorst van het leven.

2 reacties

Marijke 23 oktober 2012 at 21:18

Goed idee, om twee afzonderlijke tours te organiseren: de dope-tour en de clean-tour. Wie in de clean-tour betrapt wordt, wordt gedegradeerd naar de dope-tour. In de clean-tour worden de grote prijzen verdeeld en de dope-tour wordt de B-divisie. Het zal wel nooit gebeuren. Jammer dat je bij ieder top-prestatie in de sport gaat twijfelen …

Reply
Hansb 23 oktober 2012 at 19:39

Niemand hoeft ontdaan te zijn, geen renner en geen toeschouwer.
Het is toch al heel lang bekend dat er in de sport, zeker in krachtsporten, doping wordt gebruikt. Gebruik je niet dan win je niet. Win je dan ben je verdacht.
Natuurlijk zijn onder winnaars wel natuurtalenten met naar normale begrippen bovenmenselijke inzet en zelfdiscipline. Marianne Vos?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden