Generale

We kregen een nieuwe vloer. En ‘kregen’ is het goede woord. Tijdens een heftige regenbui van een nachtlang is ons parket beschadigd geraakt. En je weet dat het geen klusje van niets is maar zo erg….

Het hele huis moet leeg. De verhuizer komt en besluit dat een aantal dingen gewoon in de keuken kunnen staan. Wij knikken. Na vijf dagen betreden we opnieuw ons huis. De vloer is prachtig. Waar zich eens de keuken bevond zien we een waas van stof van millimeters hoog. En natuurlijk hadden we dat kunnen weten en natuurlijk hebben we daar niet aan gedacht.

Stof, stof, stof

Overal waar we lopen, lopen we het stof door ons huis. Waar te beginnen? Uren later ziet het er al beter uit. Vriendin gaat boodschappen doen en ik neem het aansluiten van alle audio-apparatuur op me. Slim als ik ben had ik de stekkers in de apparaten laten zitten. Dan zou het een makkie zijn. Maar ja, ze moeten ook nog ergens anders in?

En alles communiceert met elkaar: de wifi, de tv, het ziggokastje, de bosebox, de mediabox, de appletv, de luidsprekers, de basmodule…
En ik zeg het verkeerd: alles zou met elkaar moeten kunnen communiceren.

Afstandsbediening

Als alles min of meer weer met elkaar in verbinding staat ga ik op zoek naar de afstandsbediening. Ik vind er een stuk of tien maar niet het ding dat ik nodig heb. Ik kom zelfs een afstandsbediening tegen van honderd jaar geleden. Ik loop tien keer de trap of en af. Zucht, trek dozen open, keer dozen om en herhaal tegen beter weten in alle handelingen nog een aantal keer. Geen afstandsbediening. Ik bel Vriendin. Maar met haar Iphone en Iwatch en Iweetikveel blijft ze onbereikbaar. Mijn hartslag en gemoedstoestand bereiken ondertussen een hoogtepunt.

Ik hoor de auto. De sleutel in het slot. Vriendin met een brede glimlach, zegt ‘hoi schatje’. Ik gooi er alleen maar uit: ‘afstandsbediening’, ‘weg’, en nog wat lelijke woorden. Ze loopt naar de eettafel, trekt het laatje open en geeft mij het ding.

Zucht

Dus eindelijk kan ik controleren of het werkt. En het werkt n i e t. Uren later komt er geluid uit beide boxen, dreunt de bas zoals ik het wil, werkt de radio en werkt de televisie, kan ik mijn muziek weer aansluiten en helpt Vriendin mij op de bank.

Dit is een mooie generale, zeggen we tegen elkaar.
Over een jaar mogen we nog een keer maar dan helemaal. Ik verheug me er al nu al op.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden