Gemengde (kerst)gevoelens

Zo zit ik hier. Met mijn Googlekerstbalkje boven op mijn scherm, een kerstontbijt dat zo begint.
Veel beweging op mijn werk maar niet weten of het positief of negatief is. Wantrouwen versus vertrouwen. Niet zoals ik in het leven wil staan. Een kerstgevoel creeëren terwijl de grond onder mijn voeten en die van anderen bijna openscheurt van alle ingehouden emoties.
Maar Kerst is ‘gezellig’. Vannacht werd ik wakker met ineens een helder inzicht van het waarom. Niet het waarom van de Levensvraag, was het maar waar, maar het waarom van een aantal zaken die gaan zoals ze gaan. Stel dat ik in mijn ingeving de waarheid heb ontdekt… dan ben ik niet blij.
Stel dat ik in mijn ingeving de waarheid slechts schade berokken, dan ben ik ook niet blij.

Misschien niet zo opbeurend als waar jullie behoefte aan hebben vandaag. Excuus. Het helpt ook niet dat ik in de tramrit naar mijn werk het laatste boek van Martin Bril aan het lezen ben. Over zijn strijd tegen de kanker. Een moedeloos verhaal.

Valt er nog iets te winnen vandaag? Ja zeker. Een huis, een partner met een lach, familie en vrienden. Leuke dingen in het vooruitzicht, een pen die blijft schrijven, mensen die blijven lezen en mensen die, zomaar, lief zijn.

4 reacties

HansB 23 december 2011 at 18:16

Het kan niet alle dagen kaviaar zijn, maar als je zo intens met leven en werk bezig bent komt de winst van vandaag je toe. En mensen die lief voor je zijn. Geniet ervan.

Reply
Gitta 23 december 2011 at 13:14

sorry, hierboven typefoutje in mijn naam….

Reply
Gotta 23 december 2011 at 13:12

In het boek van Kucki Gallman “Ïk droomde van Afrika” las ik : Niet dat wat ons overkomt is belangrijk, maar hoe wij er op reageren……………
Kucki Gallman had bepaald geen gemakkelijk leven.
ik probeer in deze woorden toch een houvast te vnden – soms – …….. ik wens je veel lieve mensen om je heen en veel slingers !

Reply
Pam 23 december 2011 at 08:57

Dat ben jij ook: LIEF!
Laten we allemaal vooral onszelf zijn, deze kerstdagen, dan wordt het een gezellig samenzijn, in licht en liefde!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden