Geluk in de liefde

Wie mij een beetje kent weet dat achter het stoere gedrag en uiterlijk iemand anders schuil gaat. Iemand die schrijft over wat ze niet hardop zal zeggen maar wat wel gezegd moet worden. ‘Sucker for love’ klinkt erger dan het is maar in de kern draait het daar toch om. Gisteren kwam ik aan mijn trekken en nu zit ik me toch een partijtje gelukkig te zijn.

We vierden drie verjaardagen. Zwager die 65 jaar werd, en tweelingzus en ik die morgen 60 worden. Kon ik 60 hier heel klein schrijven dan had ik het gedaan. Maar morgen meer daar over. Want gisteren was het feest.

Lieve dingen

Er gebeurden alleen maar lieve dingen. Er werden alleen maar lieve dingen gezegd en gewenst. Verrast met foto’s en video’s en boodschappen. Verrast met persoonlijke kaartjes met nog meer persoonlijke woorden. Op maat gemaakte gedichten, verhalen, boekje. Een lied van mijn superkoor. Te veel om op te noemen. Bij het weggaan zei iemand tegen mij: ‘Je hebt leuke mensen om je heen’.

Geluk

En in die zin zat zoveel waarheid. Wat bof ik met zoveel lieve en leuke mensen om mij heen. Met een familieband die warmer dan warm is, met nichten en neven en achterneefjes en -nichtjes die de cirkel van liefde alleen maar groter maken. Met de groepen waartoe ik behoor en waarin me thuis voel en welkom. Met vrienden die op mijn pad kwamen en waarmee ik al jaren verschillende paden bewandel. Met de vrouw die tien jaar geleden mijn leven heel maakte.

Gisteren kwam naast mijn liefde voor wijn… ook mijn liefde voor smartlappen naar voren. Eigenlijk een stille liefde. Maar echt, meezingen met ‘de vlieger’ of ‘samen zijn is samen lachen, samen huilen’, gelukkiger kan je mij niet maken. Want elke traan, elke lach, elk pijntje, elk verlangen… ik ken het. En zou je mijn eigen liedteksten en gedichten die ik heb geschreven ontdoen van diepere lagen en mooie woorden dan blijft dat over: een levenslied om bij te huilen van geluk.

2 reacties

Neeltje 7 januari 2019 at 17:22

Je schrijft geweldig!

Reply
Neeltje 7 januari 2019 at 17:21

Het is je gegund! En van harte gefeliciteerd.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden