Geld maakt gelukkig

Gisteren ben ik bewust blijven hangen bij een SBS6 programma: Geld maakt gelukkig. Ja, geld maakt een beetje gelukkiger, dat is zeker maar dit programma? Schaamteloos bijna, om te kijken naar een programma waar mensen bedelen om geld te krijgen. Bedelen door hun verhaal te vertellen.

Schaamteloos is voor mij niet dat je schulden maakt. Mensen komen door allerlei keuzes in de problemen en eigen schuld of niet, een beetje hulp is dan niet slecht. Maar een programma hierover maken en dat het publiek laten kiezen wie er geld krijgt en wie niet? Er is tienduizend euro te verdienen, er zijn drie slachtoffers en een jury. In die jury niemand minder dan advocaat Prem Radhakishun. Daar schrik ik nog het meest van. How low can you go.

Hoe hard heb je het geld nodig Prem?
We krijgen drie verhalen te zien, gisteravond een meisje dat zoveel zwart heeft gereden dat ze de NS boete nooit van haar leven kan betalen, een echtpaar waarvan beide partners hun baan verloren en een meisje dat door een ziekte kaal is geworden en implantaten wil hebben.

Wie vertelt het zieligste verhaal? Daar gaat het om. Waar moet presentatrice Do om huilen? Het meisje met de haarwens wint het grootste bedrag. Meer dan ze nodig heeft. Zij krijgt de kans om het deel dat ze niet nodig heeft weg te geven aan een van de andere kandidaten. Maar het meisje zegt: ‘nee. Misschien ben ik wel meer kwijt straks’.

Bah.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden