Geert Wilders: ‘iedereen is tegen hemmie’

De open brief aan Wilders van Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein zegt genoeg. Die ga en kan ik niet herhalen. Daarom maar een poging om stemmers te bereiken. Met de Europese Verkiezingen voor de deur moet iedereen een stapje maken. In ieder geval gaan stemmen dus, en dat zeg ik vooral tegen alle niet-PVV-stemmers want die gaan juist wel!

Op het stembureau waar ik zat als plaatsvervangend voorzitter, kwamen twee grote jonge mannen in hun werkkleding binnen. Stoer, benen wijd, handen in de zakken, twee mooie koppen. Ze waren ook onzeker. De ene: ‘Hoe gaat dat, wij hebben nog nooit gestemd, maar nu moet het maar gebeuren heh?’ Ik leg uit wat de bedoeling is.
De ander: “Nah, je begrijpt wel waar we op gaan stemmen, Geertje natuurlijk.” Ze lachen allebei en geven elkaar een klap op de schouder. Na het stemmen lopen ze zwaaiend weg. Twee aardige gasten. Ik ken nog meer aardige gasten die op Wilders stemmen. Hun argumenten kloppen. Alleen betreffen de argumenten slechts een klein gebied van alle onderwerpen waar Politiek over gaat. Ben jij net die bouwvakker die door Poolse arbeiders naar zijn baan en inkomen kan fluiten, dan stem je Wilders. Ben jij die vrachtwagenchauffeur die door alle goedkope, buitenlandse chauffeurs het nakijken heeft, dan stem je PVV.

Een man zegt tegen mij: ‘ik ga maar niet zeggen dat ik PVV stem want ik weer precies hoe ‘jullie’ er over denken. Hij ontroert me met zijn argumenten en openheid. Een gouden gozer, deze man. Iemand die alles voor je doet, helpt waar hij maar helpen kan. Maar hij is boos. Hij heeft de woorden niet om zijn boosheid te uiten, hij begrijpt de woorden niet van de politieke partijen die mooi weer spelen. En dan is er eentje die het zegt op z’n Haags. Gewoon oprotten, al die buitenlandes en vooral de Marokkanen. Weg met de Polen, weg met de handenophouders, weg met het gesjoemel. En dat is gaaf en cool, die gast durft ook nog eens alles te zeggen, heft zijn middelvinger op naar al die keurige, correcte mevrouwen en mijnheren van partijen als de VVD en de PvdA. Dat is lachen.
Logisch dat Wilders zijn uitspraken niet terug trekt. Hij is het mannetje. Eigenlijk is Wilders een cabaretier. Ik zou hem graag in het theater zien, misschien nog wel een kaartje kopen ook want de man brengt theater. Zolang je theater kan maken hoef je niet in het echt iets te presteren, kan je roepen en schreeuwen en harde grappen maken. Kan je heel hard ‘boe’ roepen zonder dat je daarvoor opgepakt kan worden want theater is vrij. Theatermakers mogen alles zeggen wat ze vinden en denken in de hoop dat er over nagedacht wordt,dat wij, het publiek, het bespreekbaar gaan maken. Nu maar hopen dat zijn publiek beseft dat het theater is. Maar Geert is in zijn eigen theater  gaan geloven. Er is geen weg meer terug. Hij kan moeilijk ineens zeggen: ‘alle gekheid op een stokke, dat was niet zo slim, om al die mensen op één hoop te gooien, dat bedoelde ik ook niet zo maar ik zeg het op die manier om zoveel mogelijk mensen te raken’.

Geert Wilders is zichzelf voorbij gestevend. Een aantal partijgenoten vinden het genoeg en stappen op. Dat kan goed zijn maar het geeft ook weer ruimte aan mensen die Wilders woorden waarheid vinden. Dat is pas echt eng. En omdat Wilders er niet meer is om zichzelf terug te roepen moeten anderen dat doen. Hoe? Door toch te gaan stemmen, door geen ruimte te geven aan haat en misplaatste slachtoffergevoelens. Wilders en zijn huilie huilie campagne roept nu weer dat het een hetze is, dat links Nederland tegen hemmie is. Geert moet een nieuwe tekstschrijver nemen. En zijn pruik afzetten voordat hij een nieuwe rol geloofwaardig neer kan zetten.

1 reactie

joosttiboschsr 24 maart 2014 at 12:59

Geert zal zich van welke kritiek niets aantrekken. Hij mag zich daardoor niet laten afleiden, want hij is zijn ingebeelde Weltkrieg tegen de islam nu ook in Den Haag duidelijk en volgens eigen zeggen begonnen. Als slimme oorlogstrateeg heeft hij zijn vizier op de Marokkanen gericht, heel slim want de meute in Nederland ook die beste brave borsten boven, vinden Marokkanen automatisch rotmarokkaantjes. Bij Wilders speelt slechts, dat hij moslims in hen ziet. Hij heeft eindelijk de duidelijke Breiviktrekken van de Me-se Tempelier, in de waan dat hij nog in de tijd van de Kruistoschten leeft. Daarom heeft hij ook lak aan ons fatsoen en recht nu..en zal nooit excuses aanbieden!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden