Geen mannen meer in de kinderopvang?

Je hoort het om je heen. Sta mannen niet meer toe in de kinderopvang te werken. Op die manier ondervang je bij voorbaat al de kans op misbruik. Wat is daar slecht aan? Laten we eerlijk zijn: mannen die met kinderen werken, daar is toch eigenlijk iets mis mee.
Denken veel mensen.

Jaren is er geprobeerd om mannen de softe sector in te krijgen. Vanmorgen hoorde ik de directeur van het overkoepeld orgaan van kinderopvang zeggen: ik had mijn eigen glazen plafond. Een licht cynische gedachte maalt rond in mijn hoofd. Hij heeft het niet goed begrepen, van dat glazen plafond. Bij mannen heeft het glazen plafond niet te maken met de hoogste functie maar juist met de lagere functies. De leider in kindercentra, de verpleger in het bejaardenhuis.

Terug naar de oplossing van sexueel misbruik. Laat mannen niet toe in situaties waar verleidingen op de loer liggen!
Wat is er mis met deze maatregel? Het levert iets op maar waar gaan we naar toe als dit de weg wordt die we gaan bewandelen?
Weer mannelijke supporters bij voetbalwedstrijden. Laat vrouwen de voetbaltraining geven bij de jeugdverenigingen. Laat vaders nooit alleen met hun kinderen. Laat de verzorging van kinderen weer helemaal over aan de moeders.

Arme groepsleider die zich deze dagen als een potentieel verkrachter moet verdedigen.

Het moet toch anders kunnen?
Het moet anders.

Maak contact met elkaar. Zie elkaar. Weet met wie je werkt. Ken je medemens. Hou elkaar in de gaten. Niet om elkaar te betrappen maar om tijdig een hand toe te steken. Als het nodig is.

1 reactie

Angélique 15 december 2010 at 12:34

Mensen met een ziekelijke sex-verslaving zijn daar vast niet mee geboren. Wat zouden ze zelf als kind hebben meegemaakt vraag ik me af.Zouden ze nog te helpen zijn?
Maar wat me vooral bezig houdt is: Hoeveel slachtoffers maken ze, en hoe kunnen deze, veelal kinderen, dit misbruik te boven komen?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden