Geen koffie – geen koffie – geen koffie

Voor een routine-onderzoek moet ik bloed laten prikken. En in een potje plassen. Ik stel het uit. Je moet nuchter zijn. En de dag beginnen zonder koffie, daar moet ik me lang op voorbereiden.
Maar nu werd het toch wel hoog tijd.

Dus deze dame stond vroeg op, zonder koffie. Ging uit gewenning toch maar even zitten maar zelfs de hond dacht “hier klopt iets niet, geen koffie?” Ik knik haar zielig toe. Ik doe mijn dingetje in een potje. Pak het goed in. Ga snel douchen en kijk op de klok. Veel te vroeg is het nog. En geen koffie.

Eigenlijk valt het mee, denk ik, als ik achter de computer plaatsneem. Waarom maak ik er altijd zo’n punt van, wat een onzin. Ik besluit toch maar even op de site te kijken want in deze coronatijd zullen er vast en zeker regels en afspraken zijn waar ik me aan moet houden.

Mondkapje, ja, daar had ik aan gedacht. Hé, ik kan verder klikken. ‘Maak een afspraak’ staat er. Maak een afspraak. Logisch. Dat dat moet. Dat had ik zelf kunnen verzinnen. Maar had ik niet bedacht.
Ik kies voor ‘afspraak’ en moet kiezen tussen twee kwaden: bloedafname en iets afgeven’. Ik moet beide. Twee afspraken dus. Niet vandaag natuurlijk. Ik doe mijn schoenen uit, giet het potje leeg. Zo vroeg was ik nog niet eerder kant en klaar om aan het werk te gaan.

Wat gaan we eens doen op deze lange dag? Eerst maar even koffie dus.

 

 

3 reacties

Neeltje 29 oktober 2020 at 07:15

Naast het potje gepiest! 😂

Reply
Meer door minder 28 oktober 2020 at 15:51

Als je voor het bloedprikken naar het ziekenhuis gaat heb je aan de afspraak bloedprikken voldoende want bij deze persoon mag je dan namelijk ook je potje (plas) inleveren gaat namelijk allebei via de zelfde route naar het lab.
(let op andersom gaat niet daar voor bloedprikken meer tijd wordt ingepland dan voor je potje inleveren)
Succes.

Reply
Firma Fluitekruid 28 oktober 2020 at 11:01

Haha, herkenbaar. Zowel de koffieverslaving als het gedoetje van bij alles 3x moeten nadenken. Maar dat bakkie troost smaakte nu zeker extra goed?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden