(G)Een fijne dag

Ik word wakker en doe mijn ritueel. Naar beneden, koffie aan, hondje aan, aai en snoepje en ga zitten. Dan weer naar boven, badkamer. Wat hoor ik druppelen, waarom is de badkamer veranderd in een reusachtig ligbad met koud water… De kraan, dat verdomde kraantje dat net niet goed sluit. Waar we altijd even extra op moeten letten.

Ik ga dweilen. De tien pas gewassen handdoeken gooi ik op de grond en ik wring met mijn ochtendkracht en inmiddels afgenomen humeur, uit. De nieuwe weegschaal geeft aan dat hij het niet meer wil doen, dus ik kan me niet wegen wat in tijden van aan de lijn doen, dramatisch is.

Facebook. Iemand zegt geen vrienden met mij te willen worden omdat (quote): ik niet teveel vrienden wil hebben. Of ik dat wil respecteren. Natuurlijk. Mijn voeten zijn nauwelijks opgedroogd of mijn mond zegt alweer wijze dingen.

Naar mijn werk waar hopelijk mijn Ipad nog staat die ik. na herhaaldelijk gewaarschuwd te zijn, toch ben vergeten mee te nemen. Mijn jas hangt aan de kapstok maar daar over heen, over het lusje hangen  nog twee jassen. Als ik mijn jas er van af pak rollen drie lusjes zich ineen tot 1 en ik trek zowat de kapstok van de muur.

Mijn ipad staat er nog. Dat was ook echt teveel geweest. Maar hij staat er nog en ik stop hem snel in mijn tas. Brood vergeten. Maakt niet uit. Dit is gewoon zo’n dag.

 

8 reacties

Anja R. 8 november 2011 at 22:24

Voordeel van zo’n dag is ook dat er een einde aan komt, X

Reply
@nj@ 8 november 2011 at 16:22

Het is toch nog een leuke dag geworden…

Reply
Petra 8 november 2011 at 10:32

Dat noemen ze nou een dag met een gaatje.
Zolang het gaatje maar geen gat wordt! 😉

xxx

Reply
Aad Verbaast 8 november 2011 at 10:20

Voordeel: het kan alleen maar beter worden 😉

Reply
hansb 8 november 2011 at 10:14

Vogeltjes die vroeg zingen zijn voor de poes.
Dus de rest van jouw dag komt beslist weer helemaal goed.

Reply
svara 8 november 2011 at 09:52

heerlijk hoe je het begin van ‘zo’n dag’ beschrijft

dank wens ik je verder nog veel aangenaams voor vandaag
iemand die bijv. zegt dat je zo’n leuk vestje aan hebt…. 🙂

Reply
Wllm Kalb 8 november 2011 at 09:08

“Gewoon zo’n dag” Mooi gezegd. Je heb van die dagen dat je weet dat alles fout gaat, dat je eigenlijk meteen weer weg moet kruipen en de dag voorbij moet laten gaan. Om dan gebruik te maken van de herkansing, de volgende morgen.

Reply
DagEnDauw 8 november 2011 at 09:05 Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden