Geef mij maar een meerkoet

Al weken hoor ik geruchten over groepsverkrachtingen onder eenden. Eerst een mevrouw die getuige was van zo’n slachtpartij. De reden volgens haar was dat er te veel brood gegooid werd in het water. Vandaag hoorde ik op de radio een natuurkenner. Dat brood was onzin, eenden deden dat nu eenmaal. Soms vlogen ze met zo veel mannetjeseenden op een vrouwtje af dat het vrouwtje never nooit meer boven kwam.

Nou, daar houd ik niet van.

Dan de meerkoet. Tijdens mijn wandeling sla ik een paartje gade. Samen bouwen ze een nest, samen broeden ze er op los, lossen elkaar af als de ander even een dipje heeft. Dat is mooi om naar te kijken.

Okee, om het zelf zo mee te maken is weer een heel ander verhaal.

1 reactie

Vincent 20 april 2011 at 16:30

Had je dat stel gezien bij omroep Maxim over die eendenverkrachtingen? Ik lag in een deuk… Dacht dat het een grap was… Vind het trouwens nog steeds klinken als een grap…

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden