Gedichten voordragen: achteraf

Het was een zeer geslaagde middag in bibliotheek Segbroek, gisteren. Een high tea gecombineerd met gedichten voorgedragen door mij en mooie harpmuziek door Judith. Het was gezellig druk. Sfeervol, kaarsjes op tafel, gedempt licht, theepotten en heel veel kopjes en feestelijke hapjes.

Na afloop ga ik bij twee vrienden aan tafel zitten. Een van de vrienden is bezig een oude vrouw uit haar stoel te hijzen. Zo te horen heeft hij de hele middag goed voor haar gezorgd. De andere vriend rijdt de rollater naar de dame. Ze kijkt me aan.
‘Ik heb genoten’, zegt ze. ‘Wat een bijzondere middag’.
Ik bedank haar, vond het ook bijzonder.
‘Jammer’, zegt ze, ‘dat ik u helemaal niet heb gehoord. Ik was mijn oortjes vergeten’.

Ik lach, wetend dat, dankzij of ondanks mijn gedichten, haar dag een mooie was.

4 reacties

Anoniem 16 december 2012 at 19:29

Was een fijne middag, goed de sfeer beschreven

Reply
Irene 10 december 2012 at 14:47

En wat jammer dat ik er niet bij was. Maar ik hoorde je in gedachte, en dat was prachtig!
Liefs, Irene

Reply
Wllm kalb 10 december 2012 at 08:27

Het toppunt van een succesvolle middag: ook de mevrouw die je niet heeft gehoord, maar er gewoon bij was, heeft genoten.
Heerlijk om te doen. Om te mogen geven.

Reply
Wllm kalb 10 december 2012 at 08:27

Het toppunt van een succesvolle middag: ook de mevrouw die e niet heeft gehoord, maar er gewoon bij was, heeft genoten.
Heerlijk om te doen. Om te mogen geven.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden