Fruitvliegjes vlieg op

Wij hebben fruitvliegjes en als ik ergens niet tegen kan dan zijn dat wel fruitvliegjes. Ze geven mij het gevoel dat ik een smerige huisvrouw ben die steekjes heeft laten vallen. Dus ik ben ijverig in de weer met schoonmaakazijn, vaatdoekjes, spuitbusjes om onze keuken echt spic en span te maken. Maar ze blijven komen, die 3 mm grote, kleine klerevliegjes. Wat doe je dan? Je googelt wat. Je leest wat en voor je het weet heb je er een hobby bij. Een fruitvliegjeshobby. Vraag wat je wilt weten en ik weet het. Ze blijven ongeveer een maand of vier in leven en paren bij de neten, maar dat zijn weer andere beestjes dus hang me daar niet aan op. De vrouwtjes zijn (natuurlijk) kleiner en liever dan de mannetjes. Ze kruipen overal doorheen, verbergen zich op plaatsen die niet eens bestaan en hebben een rijk, sociaal leven.

Allemaal best en aardig maar niet in mijn huis. Ik ga vallen zetten.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden