Focus AV!

Elke ondernemer, elke zzp’er, een ieder die ooit voor zichzelf begon zegt hetzelfde. FOCUS. Ik begrijp dat. Ik begrijp dat het handig is om helemaal te gaan voor één ding. Maar ja.

Laatst las ik op een netwerkbijeenkomst twee gedichten voor. Juist toen ik besloot om mij met AV Teksten meer te richten op de zakelijke (tekst)wereld. Met gedichten valt immers geen droog brood te verdienen.

Het schrijven van een dichtbundel is als een rozenblad de Grand Canyon in laten vallen en dan wachten op de echo.

Dus voordat ik begon met voorlezen vertelde ik nog even snel wat ik ook allemaal doe, kan, zou willen kunnen. En liet ik achterwege dat ik ook nieuwsbrieven maak, songteksten schrijf, ideeën heb voor levensverhalen….

Focus

Tijdens die bijeenkomst was er ook een mijnheer die het allemaal weet. En ook bewezen heeft dat hij het weet. FOCUS.
Maar ik kan me niet focussen, ik wil me niet focussen. Juist die enorme hoeveelheid aan mogelijkheden maakt dat ik soms stuiter van enthousiasme en daar geniet ik van. Van het stuiteren op zich. Nu nog een manier vinden om het stuiteren om te zetten in muntjes.

Uren en uren

Zo ben ik uren en uren (dagen) bezig geweest met een nieuwe template voor deze website. Een knoop in mijn maag omdat het eerst niet lukte. Een knoop uit mijn maag toen ik verschil ging zien. En dan een reactie van A., een vaste lezer van mijn blog. ‘Waarom heb je een ander lettertype gebruikt?’

Het is veel meer dan een ander lettertype, antwoord ik. Maar A. ziet tenminste nog dat er een ander lettertype is gebruikt. Een stemmetje fluistert in mijn hoofd. ‘Focus, Anja, focus op dingen die nu echt belangrijk zijn’.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden