Flessen of geflest worden

bottles-358997_640Flessen of geflest worden. Dat lijkt bijna een nieuwe levensstandaard aan het worden. Wie er nog eerlijk, wie is nog integer, wie gaat nog echt voor zuiver en oprecht? Er is gelekt uit Commissie Geheim. Benieuwd welke naam daar nu weer opduikt. Ze noemen Samsom, kan het nog erger voor die man en voor de PvdA?

Het erge is dat ik me er niet meer zo druk over maak omdat het zo teleurstellend normaal aan het worden is.
Ik pretendeer helemaal niet zuiver op de graad te zijn. Bij mij moet je eigenlijk geen geheim stallen. Ik ben er niet goed in. Heb daar een keer ongelooflijk mijn vingers aan gebrand. Vooral omdat ik niet goed kan liegen. Dus stel, iemand vraagt je iets voor je te houden. Een ander vraagt je of iemand jou gevraagd heeft om iets voor je te houden. Daarmee zeg je eigenlijk al wat je niet wilde zeggen. Zoiets was het.

Ik heb me lang geleden ook voorgenomen om nooit maar dan ook nooit meer te liegen of te jokken. Heel soms lukt me dat niet en dan heb ik daar weer heel erge schuldgevoelens over. Het zijn geen erge leugens, jokjes noem ik ze om het mezelf soms makkelijker te maken. Maar goed, de hele wereld jokt en ik word er moe van. Poetin, Obama, Samsom, Rutte, Blind, Pietje en Pukje. Schijtziek.

Om van dat vervelende gevoel af te komen vroeg ik me af waar de uitdrukking vandaan komt en vond onderstaande definitie bij ‘op de fles gaan’ en ik zie wel een link met ‘flessen’. Wist je trouwens dat geflest zijn in België betekent ‘gezakt’?

Op de fles gaan betekent bankroet of failliet gaan. De herkomst gaat terug naar tijden waarin de kroegbaas het laatste restje bier met bezinksel op flessen deed. Dit bier van aanmerkelijk mindere kwaliteit moest men drinken als het vat leeg was; men ging dan op de fles.

Lekken is trouwens ook wel weer grappig als we het over flessen hebben. Maar dat is dan ook het enige leuke er aan.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden