Feestje

Vriendin was jarig en dat vierden we gisteravond. Een mooie dag, die zaterdag, een zonnetje, dus hup, de tuin ingericht met zitjes en gezelligheid. Als Vriendin de hond uitlaat komt ze terug en zegt
‘Er staat een tent bij de buren’.
‘Oh’, zeg ik en doe er het zwijgen toe.

Een tent bij de buren betekent: ze hebben ook een feestje.

Wij wonen nu een paar jaar in deze wijk en inmiddels begrijpen we dat als Vriendin jarig is, de buren ook iets te vieren hebben. Een tent houdt in: disjockey, lampen, geluid, versterkers, gehos, gestamp en later op de avond, dronken gezang en vrouwen die denken dat ze kunnen zingen en de microfoon pakken.

Geloof me, als het mijn feestje was, ging het misschien niet anders maar het is mijn feestje niet. Onze gasten zitten rondom het vuur en drinken een likeur, onderhand luisterend naar; ‘ik wil sex met die kale’, die ik nog niet kende. Shazam ook niet.

Er komen Nederlandstalige artiesten langs waar ik nog nooit van gehoord heb. M. wel. M. houdt er wel van. M. zou het niet erg vinden als de buren zouden zeggen: ‘he gast, kom even mee vieren’. Dan was M. gevlogen. Maar M. heeft manieren. Hij zingt wel de nummers mee, maar aan onze kant van de schutting.

Volgend jaar moeten we toch eens overleggen.

1. Wat vieren jullie en wanneer?
2. Komt er een tent?
3. Wordt er gedronken?
4. Tot hoe laat gaan jullie door?

Het was inmiddels 1.30 uur vannacht en wij lagen mee te gabberen in het bed. Ergens daarna is het stil geworden. Ik ben gewoon in slaap gevallen. In mijn eigen tent.

4 reacties

Christel 2 september 2012 at 19:41

Lieve Anja&Thea,
Ik heb genoten van jullie feestje, en die muziek?
Die kregen we er gewoon gratis en voor niets bij

Reply
Marloes 2 september 2012 at 10:43

Ik geloof niet dat ik het erg vond dat wij de avond niet hebben meegepakt naast de tent ­čÖé Al denk ik dat B ook wel was losgegaan…

Reply
Pam 2 september 2012 at 10:33

Ik was blij dat ik aan jullie kant van de schutting zat….

Reply
HansB 2 september 2012 at 10:23

5. Welgelegen?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden