Familieweekend

We doen het al jaren. Met familie jaarlijks een weekend weg. Dit weekend vroeg een man wat de link was in deze familie. Mijn zwager zei: drie zussen en een broer. De rest is aanhang, kind of kleinkind.
Drie zussen en een broer. Dat is zo, de basis zonder ouders zijn drie zussen en een broer. Ik voelde me trots omdat ik een van de zussen ben en zo blij ben met iedereen. Het lijkt een clan als je ons zo ziet bij elkaar. Komen daar ’s morgens in het restaurant een voor een mensen binnendruppelen die zo verschillend zijn en toch zo bij elkaar horen.
Kinderen die overal tussendoor springen en huppelen. Een baby, nog geen zes weken oud die zijn trotse ouders laat zien. De vader met zijn twee gouden oorbelletjes in, kort geschoren koppie en gouden ketting, loopt stoer met de luiertas.
Gistermiddag reden wij weg nadat we iedereen gedag gezegd hadden. We werpen een blik op het stel ongeregeld en zeggen tegen elkaar: ‘jeetje, wat een club’. En dan te bedenken dat er nog eentje onderweg is!

1 reactie

HansB 22 april 2013 at 12:10

Ik durf te zeggen dat ik nooit jaloers ben.
Maar op jullie wel in de goede zin van het woord. Het is geen afgunst want het is jullie zo gegund en een verdienste van jullie allemaal!

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden