Facebook

Iedereen denkt er anders over. ‘Ik gebruik geen facebook, wat een onzin, je wordt alleen maar gevolgd en in de gaten gehouden.’ Dat is een mening. Een ander zegt weer: ‘Ik vind het gewoon leuk’. Tot die laatste categorie hoor ik. Ik weet dat er dingen gebeuren met de gegevens van Facebook die minder leuk zijn en het moet ook ergens een keer ophouden maar vooralsnog vind ik het leuk.

Door een paar woorden van iemand ben ik op de hoogte en ben ik toch betrokken bij een persoon die er voor mij toe doet. Door een paar woorden kan ik me laten zien. Zoals gisteren. Ik deel mee dat ik YES een andere baan heb, een baan waar ik ontzettend veel zin in heb en die ik ontzettend graag wilde.

Zo’n soort mededeling. Ik plaatste mijn berichtje laat maar nog geen half uur later stromen de reacties binnen. Hartverwarmend. Alsof ik jarig ben en heel veel cadeautjes krijg. De glimlach ging niet meer van mijn gezicht. Natuurlijk, Facebook mag en zal nooit de plaats in nemen van een echte ontmoeting maar dit was in ‘real life’ niet gebeurd. Of wel maar dan in een tijdsbestek van misschien wel een jaar.

4 reacties

@nj@ 29 augustus 2012 at 21:06

Beste tkmst: daar gaat het toch juist over?

Hennie: dank je wel. Ik kijk regelmatig bij jou op de site
Hans b: als er mensen niet ouderwets zijn, zijn jullie dat wel..

Reply
HansB 29 augustus 2012 at 19:57

Ik gebruik geen facebook. Ook niet internetbankieren. Ik weet het, héél ouderwets. Ben ik hier en daar ook wel. Maar ik lees wel “Een regel per dag”. Van harte gefeliciteerd door ons. AenH.

Reply
hennievanee 29 augustus 2012 at 11:14

gefeliciteerd met je nieuwe baan

ik heb wat gedichten gelezen in het archief,
verrassend

en wat facebook betreft,
dat maak je zelf
evenals het echte leven

gr hennie

Reply
tkmst 29 augustus 2012 at 11:08

Hmm; ik heb een nieuwe werkkamer met 8 collega’s. Als ik iets te vieren heb, gebeurt dat meteen. In het ECHT.

Wat voor nieuwe baan heb je trouwens?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden