Even een boertje laten

Af en toe moet je even ontluchten. Bijvoorbeeld bij Boer zoekt vrouw. Ik ben een dag te laat omdat ik eigenlijk dacht dat er niets te melden viel, maar had ik het even mis. Er gebeurt juist heel veel als er niets gebeurt.

Laten we beginnen met knappe Bastiaan die ik vanaf nu niet meer knap ga noemen. Met mooie en met lelijke mensen is het zo, dat je het op een gegeven ogenblik niet meer ziet. Dan komt de binnenkant naar buiten en wordt lelijk plotseling mooi en andersom. Dus Bastiaan.

Misschien Wellicht De Ware

Soms zie ik iets in zijn blik dat mij zegt: zo ziet hij er uit als hij kwaad wordt. Zijn ene mondhoek trekt omhoog als bij een dreinende kleuter. Als Milou hem vraagt of hij nu echt verwacht dat een van zijn logeetjes direct haar eigen leven on hold zet als hij zijn keuze heeft gemaakt, zegt hij zonder blikken en blozen: ja. ‘Ja’, zegt hij als in een motivating coachgesprek, ‘je moet er direct voor gaan’.

Milou wijst hem fijntjes op het feit dat er voor hem niet zoveel verandert. Hij blijft wonen waar hij woont, blijft doen wat hij doet, verwacht hij dan niet veel van zijn toekomstige ‘misschien-wellicht-de-ware’? Nu, dacht ik, gaat het komen. Nu komt hij tot bezinning en gaat hij zeggen: ‘Je hebt helemaal gelijk. Wat een eikel ben ik om dit zelfs maar te denken.’ Maar dat gebeurt dus niet. Hij denkt even na. ‘Ja, dat is wel zo maar zo zie ik het nu eenmaal’.

Op de site van Boer zoekt vrouw staat een quote van Bastiaan. Wat hij uiteindelijk hoopt te vinden. Er staat: ‘Iemand om alles mee te delen.’ Dat klopt niet Bastiaan. Er moet staan ‘Iemand die mij alles geeft’.

Boer Big Bunnie

De gezette boer Geert Jan blijft grapjes maken. Zo komt hij zijn dames welterusten zeggen in een op maat gemaakt konijnenpak. Het laat niets aan de verbeelding over en dat is heel erg jammer. In de ochtend herhaalt hij zijn verkleedpartij. De dames gieren het uit. Alhoewel, Betty giert net wat minder. Ze komt tot de conclusie dat dit het niet gaat worden. Geert-jan reageert groots en meeslepend op haar vertrek. Hij begrijpt het helemaal, hij knuffelt haar en zegt dat het ‘goed is’.

Maar deze Big Bunnie is een lafbek. Hij vertelt later aan de andere dames dat hij Betty als eerste had laten gaan, dus haar besluit maakte het alleen maar makkelijker voor hem. Oef. De man die continue zegt niet te kunnen kiezen, niet te willen kiezen. Ik stel me voor hoe Betty thuis dit terugziet en denkt: jij smerige rat. Je had een ander guitig pakkie aan moeten trekken.

Voel ge al kriebels

Boer Geert vat de koe bij de horens. Stuk voor stuk vraagt hij in een kleine privé ontmoeting of ze al kriebeltjes voelen in de buuk. Persoonlijk kreeg ik daar jeuk van maar de dames proberen daar toch een antwoord op te geven. Ze vinden ‘kriebels’ wel een heel groot woord maar er gebeurt wel iets, zeggen ze. Met zwoele blik en hese stem laat boer Geert er een langgerekte en vragende ‘jaaaaaahhhhhh’ op volgen.

Daar laat ik het maar even bij. Volgende week meer.

 

 

1 reactie

Neeltje 24 maart 2020 at 08:54

Zelf zit ik met verbijstering te kijken waarom iedereen nog gewoon blijft. Ik was allang op hol geslagen. Zelfs Yvon weet niet meer wat ze zeggen moet.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden