Eva Jinek

Oh wat zijn we kritisch met z’n allen. De eerste week van de late avondtalkshow van Eva was niet om door te komen. Alles leek ons in de weg te staan. Haar lange benen, haar hoge hakken en we kraakten de bank af alsof we er zelf op gezeten hadden.

En wat wil ze graag. Wat wil ze graag scoren, de goede vragen stellen, slim zijn en invoelend. Niemand heeft haar verteld dat je niet alles in je eentje kan zijn. En wat heeft ze het niet cadeau gekregen. Eerst door Bram weggebonjourd van een mooi programma. Dan een ochtendprogramma wat van de buis wordt gehaald en dan krijg je de taak om Jeroen Pauw te vervangen. Pauw die het ook in het begin niet makkelijk had tegenover de sympathiek ogende Umberto.

Toch is de laatste week, Jinek beter op haar plaats. Ondanks alle kritiek, blijft de bank en blijven haar gepumpte benen in beeld. En lijkt ze meer haar plek te vinden. Gisteravond was Jan Mulder te gast over de aardbevingen in Groningen. Jinek waagde het af te sluiten met een grappige samenvatting van zijn relaas. Mulder was not amused. Hij gaf haar duidelijk te kennen dat ze dat niet moet doen met hem en herhaalde drie keer: ‘niet leuk’.
Wat ik een talkshowhost nog nooit heb zien doen is toegeven en excuus vragen. Jinek deed het. Waarschijnlijk Mulder kennende die nergens voor wijkt maar toch. Ze nam haar niet zulke foute woorden terug. Netjes, zonder een kleerscheur op te lopen, gaf ze hem gelijk om daarna gewoon door te gaan met haar show. Zonder stotteren, zonder rood te worden. Gewoon. Zoals het soms moet.
Dat heb ik Pauw nog nooit zien doen. Humberto ook niet trouwens.

1 reactie

Gitta 29 januari 2015 at 09:07

maar hadden Jeroen en Umberto ook iets gezegd dat niet in de smaak viel ???

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden