Energieterreur en domme doos

In mijn bellijst staat steeds hetzelfde nummer maar ik weiger op te nemen. Een 020 nummer dat ik niet ken. Gisteren dacht ik ‘kom, laat ik eens uitvinden wie mij elke keer probeert te bereiken. Had ik het maar niet gedaan. De arrogante klootzak aan de andere kant van de lijn… grrrrrr

Of Domme Doos. Ik. Ja. Weer ergens ingetrapt en een frustratie rijker. De jongen praat snel. Waarom ik niet eerder heb opgenomen, ik zal daar wel een reden voor hebben maar wat is hij blij dat hij mij eindelijk aan de lijn heeft. Even zijn reacties en antwoorden:
– we gaan u overboeken naar een ander energiebedrijf
– u heeft een contract met ons
– neehee, wij zijn niet van een energiemaatschappij maar van Stedin
– Mevrouw, u kunt helemaal het gesprek niet stopzetten
– Mevrouw, u heeft niet te weigeren, dit gaat automatisch
– U heeft eigenlijk niets te willen
– Is het nu zo ingewikkeld wat ik u vertel, dacht het toch niet
– Nee, mevrouw, zo werkt het niet
– u bent als zzp’er bij ons aangesloten, wij bellen u jaarlijks op en regelen voor u de beste deal
– Waarom doet u zo ingewikkeld
– Nee, Stedin, loop naar de meterkast dan ziet u daar loei groot onze sticker
– Jeetje
– Dus u begrijp dat u overgaat naar een andere energieleverancier?
– Mevrouw, u kunt dit niet tegenhouden.

Ik kan hem wel wat doen maar erger nog is mijn eigen besluiteloosheid. Heb ik iets afgesproken, ‘vergeten’ is mijn middelnaam. Om er van af te zijn zeg ik het hele gesprek alleen nog maar ‘ja’. Ik krijg contracten toegestuurd en denk ‘ik regel het zelf wel weer, zeg het op, ik heb immers twee weken bedenktijd en ik ben er klaar mee.

Maar ik had moeten ophangen. Ik had moeten zeggen ‘wat ben jij een ongelooflijke arrogante kwal met je verkooppraatjes, ik ga niet naar een ander leverancier, ik hang nu op’.

Dus nu zit ik hier nog steeds boos te zijn. Op hem en op mijzelf. Ben ik gisteren twee uur bezig geweest om alle mogelijk informatie te verzamelen over zijn naam en het bedrijf waar hij voor werkt (‘schrijf mijn naam op mevrouw, als u door iemand anders gebeld wordt dan is dat niet echt, alleen mijn naam moet u vertrouwen). Zijn naam is nergens te vinden. Het telefoonnummer onvindbaar. Hij belde namens Zakelijk Energie Vergelijker. Op de site is niets te vinden.
Het nieuwe energiebedrijf geeft ook geen sjoege.

Dus ik zet nu mijn zoektocht weer verder. Wat een nutteloze tijdbesteding. Je krijgt er geen energie van, integendeel, het kost je alleen maar.

8 reacties

Firma Fluitekruid 13 augustus 2020 at 14:00

Vervelend dat je altijd alert moet zijn met die ratten, iedereen tuint er wel een keer in…

Reply
Anoniem 13 augustus 2020 at 13:56

Wat een agressieve manier om klanten te werven. Crimineel zelfs. Mijn regel is: als je er meteen al een vervelend gevoel bij krijgt, klopt het ook meestal niet. Zeker als ze proberen je te overbluffen. Maar joh, je hebt hier weer van geleerd, toch?

Reply
Ximaar 13 augustus 2020 at 09:19

Mail het telefoonnummer naar Stedin. De manier of van dergelijke knoeiers af te komen.

De kans dat netbeheerders als Stedin of Liander je bellen is nihiil. Hun producten (netwerkkosten) betaal je via je energieleverancier.

Reply
Regelen 12 augustus 2020 at 11:40

Neeltje: Ja, wrijf het er maar in 🙂 Ik dacht ook slimmer te zijn dan dit.

Reply
Regelen 12 augustus 2020 at 11:40

Goede tip, telefoon naast je neer leggen. Ga ik echt doen een volgende keer

Reply
hanneke161 12 augustus 2020 at 11:25

IK neem in principe altijd de telefoon op. Maar als mensen vaak bellen en niets inspreken zoek ik het nummer op via wieheeftgebeld.nl. Mijn truc als ik ze wel aan de lijn krijg: even luisteren, maar als ze niet te stuiten zijn en niet luisteren: de telefoon naast me neer leggen, met de lijn open, Dan praat iemand een tijdje in het luchtledige – en kan in de tussentijd tenminste geen anderen lastig vallen……

Reply
Neeltje 12 augustus 2020 at 09:53

Oei, niet handig. Maar dat weet je ondertussen zelf ook. Wat zul jij balen. Ik hoop dat alles toch snel in orde komt. En één schrale troost, je bent de enige niet die er in stinkt.

Reply
Renske 12 augustus 2020 at 09:43

Nooit terug bellen. Ze willen juist dat je terug belt.
Je kunt telefoonnummers opzoeken op internet. Mijn man werd ook gebeld. Met vier ventilatoren aan verstond hij niets door de telefoon. Gelukkig werd het gesprek afgebroken.
Ik heb toen het telefoonnummer op internet opgezocht, want ik vertrouwde het niet en zag toen dat het foute boel was. Ik heb toen op zijn mobieltje dat nummer geblokkeerd.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden