En The winner is: niet John de Mol

En dat spijt me echt. Voor hem. Voor Beau van Erven Dorens. Maar ik ga afhaken. Het programma The Winner is, is het zoveelste talentenprogramma voor mensen die (denken te) kunnen zingen. Het verschil met al die andere programma’s is, is dat er tegen elkaar gestreden wordt, er valt dus elke keer iemand af. Een ander verschil is, er zijn categorieën en er kan veel geld gewonnen worden.

Ik ben fan van Beau. Hij doet het ook goed. Maar wie is jury-voorzitter? Jeroen van der Boom. Waarom zou een zanger ineens moeten kunnen presenteren? Hij is zo onecht in wat hij zegt (en zingt, maar dat is mijn mening) dat de broodnodige warmte die een show nodig heeft niet verder komt dan zijn opgeplakte glimlach.

John de Mol moet geen zenders meer kopen. Dat is wel duidelijk. Wat een geld kost dit nu weer. En dan met een show komen als eigenlijk iedereen verlangt naar rust na een ook iets tegenvallende The Voice. En zeker als The Voice nu ook begonnen is met een show speciaal met kinderen. Drie keer raden wat er wint. Het programma mist vaart, om de drie kandidaten krijgen we, hoera, reclame. Maar het allerergste is wel dat alle kandidaten uit vorige talentenshows, die het toen niet gehaald hebben, ook weer meedoen. Brrr.

Dat had een aparte categorie moeten worden: de afvallers. Hoe bedenk je het om mensen die het al twee keer eerder niet gered hebben, nog een derde kans te geven, terwijl ze, terecht of onterecht, al lachend uitgezwaaid werden door het publiek. Als ik de enige ben die afvalt, dan maakt het niet uit. Maar ik denk dat met mij meer kijkers sbs6 voorgoed gaan verlaten.

 

3 reacties

HansB 4 februari 2012 at 14:04

Ik weet dat dit soort programma’s, talentenjachten en spelletjes, het hedendaagse vermaak is dat op de tv gebracht wordt.
Ik ben geen liefhebber, ook geen fan van Beau en noem ze maar op. Over het progamma zal ik niet oordelen, ik heb het niet gezien.
Naar zondagavond kijk ik wel uit: Koot en Bie.

Reply
Aad Verbaast 3 februari 2012 at 17:34

Het enig wat ik nog wel aardig vind aan die uitgemolken ‘formats’ zijn de voorronden/audities. Rest is niets ‘beau’ aan.

Reply
babbelegoegje 3 februari 2012 at 15:38

Soms zit er toch wel eens een juweeltje tussen, zoals Bryan B. Die had ik met dit nummer niet graag willen missen. Kende hem niet en nu wel. En dat is zijn verdienste. Ook grappig om te zien, hoe sommige mensen en hun familie (te)hoog opzien tegen hun zangkwaliteiten. En hoe geldbelust en egoïstisch sommigen dan ook weer zijn en de ander het geld nog niet eens gunnen. Nee, ik haak nog niet af.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden