Elektrische genoegdoening

Vriendin en ik hebben al een jaar of zes elektrische fietsen. Zelfde model, zelfde bouwjaar, zelfde opties qua versnellingen. De laatste twee jaar valt me op dat Vriendin met veel meer gemak haar pedalen rond laat draaien dan ik dat doe.

Onze fietsen hebben drie mogelijkheden. Vergelijkbaar met: 1) makkelijk, 2) makkelijker en 3) het makkelijkst. Ik geef toe dat bij mij optie 3 altijd aan staat. Als ik een heimelijk blik werp op haar display, zie ik dat optie 2 aanstaat. Dat zij dus rondfietst en sneller en harder gaat dan ik terwijl ze ook nog eens een lagere ondersteuning gebruikt. Eerlijk? Dat steekt.

Ruilen

Gisteren maakten we opnieuw een fietstochtje. Als ik naast Vriendin rijdt zeg ik dat ik zware benen heb. Het fietsen gaat zwaar. Waarom altijd wind tegen? Met een jaloersmakende gemak fietst zij intussen op haar dooie akkertje naast mij. Zoals je gaat fietsen met een oude oma die ternauwernood op de fiets kan blijven zitten, zo ziet het er uit. Dan stelt ze voor om van fiets te wisselen. Misschien dat het uitmaakt.

Wonder

Misschien dat het uitmaakt? Het maakt uit. In vijf minuten tijd heb ik haar op een onoverkoombare afstand gereden. Als ik over mijn schouder een blik naar achter werp, is Vriendin nergens te bekennen. Groots besluit ik te wachten op haar. Met haar tong uit de mond en hijgend en blazend komt ze aangereden. Ik werp een blik op haar display. De rollen zijn omgedraaid. Zij in de 3, ik in de 2. Een licht triomfantelijk gevoel maakt zich van mij meester. Als we verder fietsen   ben ik haar weer na 2 minuutjes kwijt.

Apotheose

Onze tijdelijke ruilactie had nog iets moois voor mij in petto. Vriendin erkent dat zij natuurlijk ook wel had gezien dat het fietsen mij moeilijker afging dan bij haar. Zij dacht stiekem dat het aan haar goede conditie en aan mijn slechte conditie lag. Ik ook, eerlijk gezegd. Maar niets is minder waar. Onze fietsen zijn duidelijk niet gelijk.

Ik verheug me er nu al op dat als iemand vraagt of wij (al) elektrische fietsen hebben ik naar waarheid kan antwoorden: Ja, zij met hele ondersteuning, ik met halve.

 

1 reactie

izerina 3 augustus 2018 at 11:41

Kan jouw accu achteruitgaan en minder ondersteuning geven?

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden