Een slechte combinatie, ik en een capuchon

Een capuchon of kap is een gekromde flap die aan de kraag van een jas , trui of aan een T-shirt kan zitten. De capuchon kan over het hoofd worden getrokken …

Ik hou niet van regen maar ik haat regenpakken. Toch, ze hebben en functie en ik draag het dus wel.
Voordat ik alles aan heb ben ik vijf minuten verder. Ik trek de capuchon over mijn hoofd en vertrek.
Een capuchon heeft vier nadelen
1 ik zie er niet uit
2 ik zie er niet uit
3 ik zie er niet uit
4 ik zie niets

Zo’n ding maakt het onmogelijk je hoofd te draaien. Doe je dat wel dan draait alleen je hoofd en niet de capuchon zodat je tegen de binnenkant van de plastic muts zit te kijken. Dus wel of niet je hoofd draaien, het maakt niet uit, je ziet geen moer. Op goed geluk steek ik dan een arm uit en volg mijn arm, de hoek om. Mijn orgen goed open zodat ik in ieder geval verkeer kan horen.

Dan kom je op je werk, trek gelijk dat ding van je hoofd want stel je voor dat je iemand tegenkomt… Dan zie je er weer niet uit, je haar plat op de kop zoals je het niet voorbereidt had thuis.
Wie verzint een capuchon die handig is, met kijkvakjes aan de zijkant met een ruitenwissertje er voor? Die met je meebeweegt of nog mooier, met een sensor, zodat die vanzelf om je hoofd sluit en weer af als de nattigheid stopt.

Zal het er ooit komen? Ik heb er een hard, nat hoofd in.

2 reacties

Hansb 30 oktober 2012 at 16:27

Goede raad?
Zet een petje op, klep naar voren en daarover je capuchon van je regenpak.
4 voordelen
1. Je haar blijft redelijk netjes schuift niet heen en weer,
2. als je je hoofd draait draait de capuchon met je pet mee (door de klep),
3. geen regen in je ogen met of zonder bril. 4. Niemand die ziet dat jij het bent.
Je gaat met plezier in de regen fietsen.

Reply
JeeJ 29 oktober 2012 at 14:11

dame met de plastic muts, ik heb er een nat hoofd in.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden