Een pilletje meer, mag dat?

Tandvleesontsteking, dus antibiotica, sterke pijnstillers, spoelwater en maagbeschermers. Hoppa. Gisteravond lees ik alle bijsluiters en wat deze pillen doen in combinatie met wat ik al slik voor andere kwalen. Wow. Dat valt niet mee.
Ik voel me net mijn vader die een schoenendoos nodig had om zijn pillen bijeen te houden. Hij was er bijna trots op. Ik niet. Het vervult me met afschuw. Straks weet je niet wat je echt nog nodig hebt om te (over)leven.

Maar die bijwerkingen! Tot een half jaar na het slikken van de antibioticakuur kan er nog van alles de kop opsteken. Het ergste schijnt mijn maag het te hebben of te krijgen. Zelfs de apotheek wijst me er nog extra op, goed te eten en twee uur na de pil, Yakult te drinken (dus dat doet echt wat). Tot nu toe merk ik zowel in positieve als in negatieve zin, weinig resultaat. Maar niet alleen drank maakt meer kapot dan je lief is. Dat blijkt wel weer.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden