Een miskoop en daar dan eerlijk over zijn

Ik denk dat we het allemaal wel kennen. Je koopt iets en tegen beter weten in besluit je het te houden. Om daar jezelf vooral van te overtuigen bedenk je allemaal argumenten die dat ondersteunen. Die argumenten verzin je ter plekke.

Wij hebben laatst een hele goedkope stofzuiger voor beneden gekocht. Handig, dan hoeven we niet te slepen. Maar wat blijkt, het is een mini-ding. Een meisje zou er blij mee zijn in haar poppenkamer. Omdat ik toch degene ben die het besluit tot aanschaf genomen heb vertel ik vriendin, dat het wel klein is maar ook super handig. Het weegt echt niets. Kijk, je kan dat ding zo in je handen houden en door de kamer lopen, no problem. Vergelijk het een beetje met een kruimeldief alleen deze heeft veel meer zuigkracht. Een toppertje, precies wat we nodig hadden.

Vriendin zou gek zijn om hier iets tegen in te brengen.

Dan ziet Vriendin iets geweldigs… een stoomapparaat voor ons vloerkleed, voor de gordijnen, voor alles eigenlijk. En een aanbieding. Doen!
We hebben in de kast plaats gemaakt voor onze twee super aankopen. Wat zal ons huis gaan blinken zeg.
Gisteren ben ik bezig met de fijne kleine stofzuiger. Het is een K ding. Want wat ik niet verteld heb: het ding is zo licht dat het continue op zijn gat ligt. Het snoer is net lang genoeg om met de zuiger bij de grond te komen, dus continue moet ik een ander stopcontact zoeken. Dat schiet niet op. En zuigkracht, is te weinig voor al die hondenharen.

Dan probeer ik de stoomreiniger. Een onhandig, log apparaat waar ze vergeten zijn een mannetje bij te leveren om het te tillen. Twee sterke armen heb je nodig. Ook omdat het uit elkaar valt als je maar 1 arm gebruik.

Als we gaan koffiedrinken zeg ik Vriendin: tijd om eerlijk te zijn. Het zijn twee miskopen van het ergste soort. We kijken beiden beteuterd en besluiten weer om nooit meer zo snel iets aan te schaffen.

Dus te koop:
Een super handig, kleine stofzuiger, voor kleine huisjes met kleine stofjes
Een super lange stoomreiniger waar stoom uitkomt.

.

4 reacties

Anja R. 3 juni 2012 at 23:02

Dit zijn toch wel echte miskopen. Jammer maar helaas. De winst is wel dat je het er met elkaar over hebt en het elkaar niet verwijt. Marktplaats is er goed voor, of de Kringloopwinkel.

Reply
knutselsmurf 3 juni 2012 at 16:35

Ik zou die stofzuiger bijna kopen, ware het niet dat ik dat al een keer gedaan heb. Handig voor de harde vloer van de slaapkamer. Die zo klein is, dat de combinatie van snoer en slang net lang genoeg is. Het is inderdaad een onding, want hij heeft alles niet wat een normale stofzuiger wel heeft. Hij zou wel handig zijn voor de trap, maar die heb ik niet.

Reply
Henk 3 juni 2012 at 13:30

Ik denk dat ons dat allemaal wel eens overkomt.
GR.H

Reply
Selma 3 juni 2012 at 12:43

Ben je zo kwijt op Marktplaats, met foto en lovende reclame van producent.
Daar heb ik ook de kruimeldief gedumpt die Vriend zo nodig moest, en de digitale fotolijst die hij me als verjaarskado opdrong.
(Vriend ergens anders gedumpt.)

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden