Een heldere zomergast: het wordt niet beter. punt.

Ben Verwaayen was de zomergast.
Wat zat hij op zijn gemak! Zijn podium en dat zou hij gebruiken ook. De VVD op rij 1 bij de VPRO.
Ik heb me er niet aan gestoord.

Wat direct opvalt is de enorme energie. Okee, blij dat hij niet mijn baas is maar wat lekker om iemand zo te zien gedijen. Zo vol geloof in zichzelf en dit klinkt allemaal licht cynisch maar niets is minder waar: een verademing. Je vraagt je af waarom hij de scepter niet zwaait bij de VVD in plaats van ‘zoon’ Rutte, want alles wat hij zegt en doet is politiek.

Politiek? Hij is er duidelijk in en over, dus wat dat betreft lijkt het weer helemaal niet op politiek.
Over de economie. ‘We hebben het heel goed gehad en dat komt nooit meer terug, dus wacht daar niet op’. Dat was zijn boodschap. ‘Het zal anders gaan en moeten’.
Ik kan hem alleen maar gelijk geven. Onze bomen groeien niet meer tot de hemel, ze groeien momenteel helemaal niet meer. Alles moet anders maar vooral onze instelling. Ons makkelijke leventje van heel veel van alles en de wens om daar nog meer van te maken.
We weten het wel, diep van binnen, dat dit niet door kan gaan. Onze meervoudige vakanties per jaar, onze SPULLEN, onze depressies.

En dan laat hij ook 14 minuten Steve Jobs zien. Wauw.
Zonde alleen dat hij van Raymond van Barneveld ook iemand maakt die ik weer helemaal niet herken. Maar je kan niet alles hebben.

2 reacties

Irene 21 augustus 2012 at 14:07

Ik herken helemaal wat je schrijft, Anja. Had ik maar een kwart van die energie dacht ik zondagavond. Met een tiende van dat zelfvertrouwen en die lef, met slechts een vleugje van die passie èn de wijsheid dit te kanaliseren … zou ik .. zou ik…Toen ik wakker werd stuntelde Peter Sellers een hotel binnen en was de droom voorbij.

Reply
Reinjohn 21 augustus 2012 at 08:38

Jouw mening kan ik niet delen. Ik verwacht iets anders van Zomergasten. Mijn mening is min of meer het gevolg van mijn genetische aanleg, mijn opvoeding en de invloeden van mijn directe en (iets minder) van mijn indirecte leefomgeving, hetgeen bij jou ongetwijfeld ook het geval moet zijn. Het is mijns inziens de kunst om te kunnen genieten van het feit dat twee zulke diametraal tegengestelde meningen zo vredig naast elkaar kunnen bestaan.
Overigens zie ik geen enorme energie bij meneer Verwaayen. Ik zie wel een gekunstelde en licht opgefokte man die anderen wil (mis)gebruiken als middel om zijn doel te bereiken.
Alles is een kwestie van perceptie.

Reply

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden