Een glim van een lach

Soms krijg je vanzelf een glimlach om je lippen. Een mooi woord: glimlach. Een vriendelijke, rustige, lieve manier van laten merken dat je in je hart die lach voelt. Anders dan schateren bijvoorbeeld lijkt de glimlach meer van binnen te komen, van dieper in je lijf.

Deze week had ik een paar momentjes van glimlach. (Naast veel momenten van helemaal geen glimlach maar daar heb ik al over geschreven.) Wat doet mij glimlachen? Een mooie stem, een mooie dans, een mooie zin, een mooi blog, een mooi mens. Glimlachen heeft voor mij met ontroering te maken. Er zijn veel soorten lach trouwens.

Mooie zinnen

Zo hoorde ik van de week iemand zeggen: ‘Die grijns is bijna te groot voor zijn gezicht’.
Hoe groot moet je grijns dat wel niet zijn? Dat het niet past op je gezicht. Ik heb denk ik ook wel eens zo gegrijnsd. Dan ben je heel blij met jezelf. Als ik ‘grijns’ google dan staat er inderdaad: ‘is een voldane lach’ of ‘spottende lach’. Of: ‘een onaangename vertrekking van het gelaat’. Nou, zo’n grijns bedoel ik niet. Maar stel je eens voor dat je grijns van je gezicht valt. Dat je ze van de straat kan plukken. Daar moet ik van glimlachen.

Glimlach

‘Een gelaatsuitdrukking die een geluidloze lach verraadt’. Dat is waar, een glimlach is een onhoorbare lach.

Ik wilde eigenlijk schrijven over mooie zinnen die mij doen glimlachen maar ben tijdens mijn zoektocht blijven hangen bij de betekenis van lachen. Dat is helemaal niet erg. Zo lees ik dat, als mannen zeggen: ‘Zij heeft gevoel voor humor’, de man dikwijls bedoelt dat de vrouw lacht om zijn grapjes (hij zou dus eigenlijk moeten zeggen ‘Zij heeft gevoel voor mijn humor’.)

“Als je een vriend zonder glimlach ziet,
geef er dan een van jezelf.”

Quotes over lachen

Om dan toch maar met een glimlach het weekend in te gaan:

 “Als je lacht als niemand om je heen is, dan meen je het echt.” – Andy Rooney
 
 “Vrede begint met een glimlach.” – Moeder Theresa
 
“Een glimlach is de goedkoopste manier om je uiterlijk te veranderen.” – Charles Gordy
 
“Een glimlach is de zon die de winter van je gezicht verdrijft. ” – Victor Hugo
 
“Je bent nooit helemaal gekleed zonder glimlach.” – Martin Charnin
 
 
 
 

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden