Een formateur, een informateur, een saboteur

Net tijdens de ochtendwandeling met Ami zie ik het spuuglelijke voetbalgebouw van FC Houtwijk. Oranje-blauw. Mijn hersens zijn inmiddels zo politiek gehersenspoeld dat ik zelfs bij de aanblik van die kleuren aan de VVD denk.

Na de uitslag ben ik er even helemaal klaar mee. Ik kan het niet horen nu, alle mogelijke combinaties: of groen mee gaat doen, of rood dood gaat, of Wilders nu gewonnen of verloren heeft.

Ga gewoon je werk doen
Dat zou ik tegen die politici willen zeggen. En tegen de media. Val mij even niet lastig met napraten om na te praten, met evalueren om te evalueren, met denkbeeldige poppetjes neerzetten in een lege Tweede Kamer. Met politici die niets te melden hebben, met politici die niets willen melden, met deuren die open en dicht gaan, met wachten op het wachten.

O ja, en stop even met peilen
Alsjeblieft? Geen digitale statistieken die uit de grond omhoog komen, geen duidingen, geen vermoedens, geen onderbuikgevoel. Kom pas weer tevoorschijn als er iets te melden is.

Voor nu
Laten we de Lente vieren. Samen. De lente van nieuw, de lente van laat maar komen, de lente van vertrouwen en van licht.

Amen.

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden