Een eigenaardige vlucht


imageOnze vakantie begint met de Rianair-vlucht. We worden begroet door Engels sprekende stewardessen. Tenminste, dat denken wij. Wat volgt is een vertraging van anderhalf uur door een defect aan het toilet.

De rijen stoelen in een Rianair-vliegtuig, staan zo dicht op elkaar dat je nauwelijks je benen over elkaar heen kan slaan maar ach wat: vakantie. Als we dan eindelijk vliegen komen de stewardessen langs voor eten en drinken. Een waar schouwspel.

Één van de vier noteert de bestellingen op een papiertje. Na elke rij kijkt ze peinzend op wat ze geschreven heeft, krast wat en zucht. Het aardige Tjechische opperhoofd probeert met het meisje mee te kijken. Ze spreken elkaars taal niet blijkt. Wij zitten op rij zestien en we rekenen uit dat wij het niet gaan meemaken voor de landing. Wij willen gewoon iets drinken maar dat kan niet bij de dame van de lasagna. Er wordt minstens honderd keer gebeld door de dames naar elkaar waarbij ze elkaar in gebaren uitleggen wat ze bedoelen. Als uiteindelijk het eten uit de magnetrom komt begrijp ik het getuur op het lijstje. Er klopt niet veel van. Dan moet er nog afgerekend worden. Ze nemen er alle tijd voor. Als de landing wordt ingezet zijn wij aan de beurt.
‘I hope you enjoy your flight’ zegt de captain.

Rond half negen zijn wij klaar om de auto te halen. We zijn niet de enige want iedereen heeft de goedkoopste aanbieder gekozen. De vrouw die ergens? op ons wacht om de sleutel van het huis te geven, belt minstens zeven keer op om te vragen waar we blijven. Wij weten het ook niet. Rond elf uur ’s avonds vinden we het kantoorpand en gaan we op weg naar ‘ons’ huis. Ze rijdt met ons mee zodat we nog ergens eten en drinken kunnen scoren. Daar zegt ze dat de aanblik van ons huis alles goed zal maken.

Wij rijden achter haar aan, zij rijdt drie keer fout maar eindelijk gaat er een hek open en vallen we stil. Wow, dit is mooi. Als we het huis binnenwandelen lopen we als kinderen in een snoepfabriek rond. Wat een geweldig huis: groot, romantisch, sfeervol. Later zitten we met bier en brood aan tafel. We hebben geen idee waar we zijn maar we zijn er. Dit wordt fantastisch!

Laat een reactie achter

Deel dit met jouw vrienden